Jonathan Brakstad Waters (24) er lektorstudent innen fysikk og matematikk ved Universitetet i Oslo. Det beste med studiet, mener han er å kombinere hans to lidenskaper, som er realfag og mennesker. 

– Jeg brenner for at folk skal slutte å være redde for matematikk, og oppdage gleden ved grubling og problemløsing. Jeg er også veldig opptatt av ungdom, og tenker at ved å jobbe i skolen kan jeg være en god rollemodell for yngre mennesker, forteller han. 

For tiden er Jonathan musiker og bandleder i menighetens søndagsgudstjenester, og sitter i styret for Frelsesarmeens Barn og Unge (FAbU) i Norge, Island og Færøyene.

– Jeg er oppvokst i Frelsesarmeen, og frivillig tjeneste er en naturlig del av mitt kristenliv. Det er naturlig å være med som frivillig for å bygge opp den menigheten jeg er en del av. 

 

Han er også med som leder når Frelsesarmeens Barn og Unge arrangerer leir for barn og ungdom. 

 I tillegg er jeg opptatt av å være tilstede også når jeg ikke har oppgaver. Da fungerer jeg ofte som en samtaleperson, eller en "sosial fasilitator" for ungdommer i kirka.

– For eksempel på ungdomsgudstjenester – noen ganger trenger de litt hjelp til å starte en samtale eller leke en lek, forteller han. 


 

Utvikler evnene sine 

Jonathan opplever å få brukt og utviklet evnene sine i jobben som frivillig, og forteller at han stadig blir utfordret i møte med nye mennesker. 

– Jeg lærer masse i ulike roller, om alt fra musikk til organisasjonsarbeid til teologi. Det er fint å kjenne at man gjør en forskjell, og jeg opplever at folk setter pris på den innsatsen jeg gjør.

– I tillegg er det deilig å kunne skru av "skolehjernen", og fokusere på noe helt annet.

 

Lektorstudenten har selv oppvokst i Frelsesarmeen, og mener de bidrar med mye bra for mange mennesker. Dermed kom det et naturlig sted for han å bidra med arbeid. 

– Frelsesarmeen gjør mye bra for mange folk, og jeg finner det veldig givende å kunne bidra til det arbeidet, i alle varianter. Det er fint å kunne bidra til gode gudstjenester. 

Han legger til at han særlig er opptatt av barn og ungdom som i større grad trenger steder hvor de kan slappe av og være seg selv. 

LES OGSÅ: Tuva Todem Lund er Ukas student og ny leder for Norsk Studentorganisasjon - NSO

 

– Man blir bedre på å være et medmenneske

Gjennom jobben som frivillig får han mulighet til å lære mye og samtidig delta på mange ting. 

– I frivillig tjeneste tror jeg man særlig lærer mye om mennesker, og man blir bedre på å være et medmenneske. Mange kristne organisasjoner trenger gode ledere, og ledertreningen man får som frivillig kommer godt med videre. 

Han mener frivillig tjeneste får han til å fremstå som både engasjert og arbeidsvillig i møte med potensielle arbeidsgivere i fremtiden. 

– Jeg anbefaler å investere tiden sin på et sted, heller enn mange. Velg en organisasjon du liker, og se om de har oppgaver til deg. Jeg vet også at frivillig.no kan være et godt sted å begynne, forteller han. 

I dag har Jonathan en 25% stilling hos Frelsesarmeen, som barne- og ungdomsarbeider.