Har du noen gang lurt på om du kan spise deg smartere? Om proteinpulver og kosttilskudd egentlig er nødvendig? Og om detox-dietter har noen effekt?

Som student er det viktig å vite hva slags mat hjernen trenger, og hvordan man bør spise for å gi hjernen det den trenger for best mulig å takle all informasjonen og læringen den utsettes for.

Hjernen er din største ressurs, og den må du ta vare på!

I denne episoden av Studentopplysningen får du svar på disse viktige spørsmålene. Vi møter eksperten Oda Aakervik, som er utdannet og jobber som klinisk ernæringsfysiolog.

 

 

I episoden svarer Aakervik på myter om kosthold og ernæring. Du får også tips mot trøblete studentmage, og hva slags type mat som er bra for hjernehelsa.

Uten mat og drikke duger helten ikke – og på alle måter er det sant, forteller Aakervik.

Det er viktig å få god mat i kroppen, som kan hjelpe deg til å føle deg sterk og frisk, og vi prater i denne episoden om mat som kan hjelpe til for å oppnå dette.

 

SO #50: Ernæring & læring

Programleder: Mia Victoria Fürst

Gjest: Oda Aakervik

Produsent: Kubrix

 

Aakervik er også aktiv på instagram @oda.ernaering – så klikk deg inn og følg henne der dersom du ønsker nærmere forklaringer, tips og råd! På kontoen får du servert ukentlige oppdateringer fra en fagperson.


Lytt til Studentopplysningen på YoutubeSpotify og Apple Podcast. 


Husk å følge Studenttorget.no på Instagram, slik at du får med deg de nyeste sakene og de siste oppdateringene! 


Dersom mat er et sensitivt tema for deg og du ønsker å prate med noen, kan du gå inn på spisfo sine nettsider: https://www.spisfo.no/informasjons-og-st%C3%B8ttetelefon-1