Jeg vet ikke om det bare er meg, men jeg har merket at til tross for at hverdagen vår er snudd på hodet, så er vi like strenge mot oss selv. Jeg tenker ofte at jeg skulle ha gjort hundre ting innen dette og dette tidspunktet; at jeg rett og slett ikke er produktiv nok. Skyldfølelsen bobler inni meg når dagen omsider er omme. Motløsheten øker bare dagen etter når jeg står opp en time senere enn planlagt.

 

OPPSKRIFTEN PÅ DÅRLIG KONSENTRASJON: MASTERCHEF OG SKOLEARBEID

OPPSKRIFTEN PÅ DÅRLIG KONSENTRASJON: MASTERCHEF OG SKOLEARBEID

 

Hvis du har klart å skape deg en rutine, så er det sinnsykt godt gjort. Det er noe jeg har prøvd selv for å motivere meg gjennom dagen. Stå opp tidlig, re opp sengen, ta meg en dusj, lese kapitlene på pensum før forelesning, faktisk dukke opp i forelesning, og lista goes on. Med en gang jeg bryter dette derimot, blir dagen ofte ødelagt. Jeg sløser den heller vekk med Masterchef Australia, fordi jeg uansett har ødelagt rutinen og opplegget for resten av dagen. 

 

Jeg har merket at det å gi meg selv lov til å ikke være på mitt beste akkurat nå for tiden, har hjulpet meg gjennom slike følelser. Vi er i en tid der hverdagen vår ofte foregår hjemme. Tiden man vanligvis bruker på kollektivtransport, i bil eller å gå, blir nå skyldbetynget og ueffektiv tid hjemme. «Jeg burde lest minst to kapitler frem til nå», «jeg burde ha starten på denne oppgaven nå» sier i hvert fall jeg til meg selv, til tross for at jeg faktisk har jobbet med skole den dagen. Istedenfor å rose meg selv for å ha gjort skolearbeid i en ekstremt umotiverende tid, så snakker jeg meg selv ned.


 

Les også: Slik setter du opp en plan for semesteret

 

Det er ikke rart at spesielt vi studenter føler på akkurat dette. Det vanlige studentlivet vårt er ikke-eksisterende. Ingen gulrot hengende foran om at helgen med fest, venner og moro snart er her. Ingen måte å kunne samarbeide og se de du studerer med in real life. I tunge leseøkter er det bare snacks, en god tv-serie eller en tur som er belønningen. 

 

Jeg har innsett at det over hodet ikke er rart at mange av oss ikke klarer å gjøre det vi skal, da jeg er ganske sikker på at det henger en lett depresjon over oss alle akkurat nå. Det som har hjulpet meg i denne tiden er å la meg selv ikke være like flink som jeg ellers ønsker å være. Jeg kjefter ikke på meg selv når jeg sover den ekstra timen, men jeg prøver bare på nytt igjen dagen etter. Jeg måler hvor mange timer jeg jobber, heller enn hvor mange sider jeg burde komme meg gjennom. På denne måten blir det ikke så mye nedsnakking, men du gir deg selv ros og en forståelse av at ting er ekstra kjipt akkurat nå. For meg skaper dette rom for å feile; et positivt blikk på hva jeg får  til. Dette øker i hvert fall min motivasjon, i tillegg håper jeg det kan hjelpe deres! Hang in there people.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet