Sommeren 2020 fulførte jeg bachelorgraden min i Turisme Management ved den nederlandske høyskolen Breda University of Applied Sciences. Som student gjennom fire år, har jeg fått oppleve mye. Dersom du vurderer å studere i utlandet, er Nederland definitivt et godt valg. Her kommer fem gode grunner til å velge nettopp Nederland:


1. Gode studiemuligheter

Nederland har veldig mange høyskoler og universiteter. De fleste skoler er på nivå med norske skoler eller bedre, så kvaliteten på studiene er veldig høy. I tillegg har de fleste skoler et bra internasjonalt miljø, som betyr at du vil møte folk fra hele verden.

 

2. Midt i Europa

Nederland ligger veldig sentralt i Europa. Det betyr at det er veldig lett å reise til andre land og byer. På grunn av gode togforbindelser er byer som Paris, Brussel, London og Berlin veldig lett tilgjengelig. Flyplassen Schiphol har også et godt utvalg billige flyreiser til hele Europa.

 

 

3. Mange norske studenter

Det er mange norske studenter i Nederland. Gjennom organisasjonen ANSA, blir det ofte arrangert forskjellige arrangement og møter. For eksempel blir det hvert år arrangert 17. Mai feiring. Det norske studentmiljøet er veldig inkluderende og alle er velkommen. Så om du får litt hjemlengsel er det alltid en mulighet for å møte andre norske studenter.


 

4. Mer enn Amsterdam

Når du tenker på Nederland, tenker du kanskje først og fremst på Amsterdam. Men Nederland er mye mer enn det. Det finnes mange store og små byer full av sjarm og liv. De fleste byer har vakre kanaler og livlige kaféer.
Dersom du vil oppleve noe annet enn byer, har Nederland også fantastiske sandstrender langs hele kysten. Du trenger derfor ikke reise til Syden for å få feriefølelsen.

 

I tillegg har Nederland flere nasjonalparker, som Biesbosch, der du blant annet kan dra på båtsafari. Om du er heldig, kan du kanskje se bevere, som denne parken er spesielt kjent for. Loonse en Drunense Duinen er en annen nasjonalpark med veldig spesiell natur. På grunn av sanddynene føles det ut som du er i en ørken. Det er noe jeg ikke hadde forventet å se i Nederland, men som var en fantastisk opplevelse.

 

5. Studentmiljø

Det er mange studenter i Nederland, både internasjonale og nederlandske. Det gjør at det som oftest er mye å finne på for studenter. De fleste byer har et bra uteliv, og gjennom året blir det arrangert utallige festivaler rundt om i landet. I tillegg finnes det organisasjoner for internasjonale studenter, som Erasmus, som ofte arrangerer fester og andre møter.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet