Du er her: StudentTorget / Livsstil/ Frivillig arbeid / Røde kors |

Røde kors |
Skrevet av:Per Chr. Bakken |
Sist endret 13.09 2006 |
Sveitseren Henri Dunant grunnla Røde Kors-bevegelsen. Dunants tanker om at sårede og skadde i krig bør få hjelp, uavhengig av hvilken side man tilhører, dannet grunnlaget for en organisasjon og en ideologi som i dag er utbredt over hele verden. På den 20. internasjonale Røde Kors-konferansen i Wien i 1965 ble 7 prinsipper om hvordan røde kors skulle jobbe vedtatt. Humanitet. Upartiskhet. Nøytralitet. Uavhengighet. Frivillighet.
Det kan for eksempel være arbeid for ungdom på ressurssentre, søk etter savnede eller opplysningsarbeid om blant annet krigens regler eller seksuell helse. Foruten å ta del i praktiske aktiviteter, er det mulig å ta verv som gir verdifull erfaring.
Med Oslo Røde Kors bør de fleste kunne finne en passende frivillig aktivitet. Vår organisasjon er dessuten nøytral og upartisk, slik at det bør være rom for alle.
Oslo Røde Kors Studentlag har opplevd at engasjement i laget har blitt trukket frem som positivt under jobbintervjuer. Og flere aktive fra laget er nå ansatte i humanitær virksomhet, uten at vi kan si at det frivillige arbeidet var avgjørende. LES OGSÅ: Kristin Lavransdatter - KransenEt tidligere styremedlem i laget, jobber for eksempel nå i Afghanistan for humanitær virksomhet.
Finn ut hvor mye tid du vil gi frivillig aktivitet, og tenk langsiktig. Finn en organisasjon du har tillitt til og en aktivitet du føler engasjement for. Kom gjerne på infomøtene til Oslo Røde Kors. De holdes månedlig i Hausmannsgate 7, kl 18 til 20. De neste møtene holdes 20. september og 16. oktober. Se www.redcross.no På møtet vil du få en generell presentasjon av Røde Kors og aktivitene. Og du kan snakke med representanter for de ulike aktivitetene. Normalt kommer det mellom 70 og 200 på hvert møte. LES OGSÅ: Slagord på russekortet Du må også gjerne ta kontakt med Oslo Røde Kors Studentlag. Møt oss på www.rkstudent.org
|