(StudentTorget.no):

En fersk undersøkelse viser at heltidsstudenten har igjen 500 kroner å leve for etter at faste utgifter som husleie, mat og andre kostnader er betalt. Dette kommer frem i en fersk undersøkelse fra Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU), skriver Universitas.

NIFU har utarbeidet et studentregnskap som er basert på inntekter og utgifter studenter selv har oppgitt. Yngre studenter, som er fra 22 år og nedover, kommer dårligst ut, med 440 kroner å leve for etter at de faste utgiftene er  trukket fra.

- Studenter bruker mer enn de tjener. Uten støtte fra familie eller partner går ikke dette rundt. De er helt avhengige av hjelp utenfra for å kunne dekke utgiftene de har, sier økonomiekspert i Dagbladet og programleder for Luksusfellen på TV3, Hallgeir Kvadsheim.

Mange studenter må finne seg en deltidsjobb for å få regnestykket til å gå rundt. Mye jobbing kan føre til at studiene får mindre oppmerksomhet.

- 95 prosent av studentene jobber ved siden av studier. Mange jobber mye og det kan føre til at man mister søkelyset på studiet sitt. Det gjør igjen noe med kvaliteten av det som leveres. Studenter som er slitne etter arbeid, leverer arbeid hvor kvaliteten er lavere enn den kunne ha vært, forteller Leder i Norsk studentorganisasjon (NSO), Kim Kantardjiev.


Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: