(StudentTorget.no):

Denne uka har det vært karrieredager på BI. Fra mandag til onsdag sto forskjellige kurs og foredrag på plakaten, mens det var offisiell åpning av Karrieredagene 2011 torsdag. Ordfører Fabian Stang sto for åpningen.

StudentTorget sjekket temperaturen i lokalene i Nydalen torsdag, og vi gikk ikke sultne derfra, bokstavelig talt. For å vekke studentenes interesse hadde de forskjellige bedriftene med seg diverse godsaker.

Chris Holtskog og de to kompisene hans, som ikke ville stille opp på intervju, var så heldige at de fikk seg en Karrieredagene-veske hver, og fikk plass til alt de hadde fått i løpet av turen rundt på de forskjellige standene.

- Hvorfor er du her i dag? På grunn av alle tingene som er gratis?

- Haha, delvis, neida. Jeg sjekker rundt for å se hva slags internship de forskjellige bedriftene kan tilby, forteller Holtskog, som tar en bachelor i Business & Administration ved BI.

 

GRATIS: Chris Holtskog vil aller helst jobbe innenfor sport, og det var det ikke så mange som kunne tilby på karrieredagen, men han fikk masse gratisting, til og med en veske til å putte tingene i.

Han vil gjerne jobbe med sport når han skal ut i jobb, men har ikke funnet noen som kan tilby det på karrieredagen.


- Det er ingen som driver med det her, men av de som er her i dag, er Coca Cola interessante. Jeg kunne gjerne tenke meg å jobbe i USA, så vi får se, sier han, og går videre med veska fylt av en sparegris, drikkeflaske, en ball, brosjyrer, drops og diverse andre reklameartikler.

Hundrevis av studenter hadde funnet veien til skolen på karrieredagen, og 102 arbeidsgivere hadde tatt turen til Nydalen for å knive om studentenes interesse.

LES OGSÅ: Å endre karrierevei - erfaringer og refleksjoner

 

Make the day delicious

 

En stand som var veldig populær, var Kraft Foods sin. De hadde tatt masse godsaker fra fabrikken.

- Vår visjon er «make the day delicious», forteller HR-spesialist i Kraft Foods Norge, Lucy Rojas, mens hun legger fram flere brett med gelepulver, og fyller på med twist og firkløver etter hvert som godtesyke studenter går forbi og forsyner seg.

- Vårt største mål med å være her, er å bli kjent med studentene, slik at de vet hvem vi er, og hva vi står for. Det er viktig at vi befinner oss i studentenes bevissthet. Vi har ikke noe traineeprogram, men vi kan starte en dialog med studentene, og vi trenger nyutdannede, sier hun.

 

SMAKSPRØVER: God variasjon i godbitene på Kraft Food sin stand.

 

På topp ti

Trykket var også stort på datagiganten Google sin stand, selv om det ikke var noen sjokolade eller boller å finne der. Men de hadde drops og penner, så det var nok andre ting som lokket studentene dit.

Google har flere ganger blitt kåret til den mest attraktive arbeidsgiveren for folk som er utdannet innenfor IT og økonomi.

Petter Tonning-Olsen (24), var en av dem som besøkte standen.

- Jeg vet ikke helt hvem drømmearbeidsgiveren min er, men jeg kan si at Google ligger på topp ti. De har rykte på seg for å ha et veldig godt arbeidsmiljø, og de har store internasjonale muligheter i tillegg til at de tilbyr internships, forteller Tonning-Olsen, som tar en master i strategisk markedsføring på BI.


Marte Hafset (27) står på standen til Google, og har det travelt med å prate med alle studentene som har tatt turen innom.

- Vi leter etter mennesker med gode kvaliteter, er positive og innovative. Det jobber mange i Google som har veldig forskjellig bakgrunn. Vi har blant annet operasangere, forskere, folk med designbakgrunn, entrepenører og folk med finansbakgrunn, forteller hun.

Selv har hun en bachelor i internasjonal buisness i tillegg til en master i administrasjon og ledelse. Hun jobber i avdelingen DCS (dedicated client services) i Google, hvor hun hjelper kundene med å vokse ved hjelp av Google Ad og You Tube.

LES OGSÅ: Emily jobber som frivillig hos Røde Kors

 

 

Internship

 

TI PÅ TOPP: Petter Tonning-Olsen forteller at Google ligger på ti på topp-lista hans over drømmearbeidsgivere.

 

Google kan tilby internships for studenter, som går på sommeren og varer i 10- 12 uker, i tillegg til at de har et program kalt OMAP (online media associate programme), som varer i 2,5 år etter endt utdanning.

- Det er kjempegøy å jobbe i Google. Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag. Folk er så positive og smarte, og man får veldig mye ansvar, og mange fordeler, som for eksempel eget spillerom for de ansatte. Man har også muligheten til å jobbe i Dublin, som er hovedkvareret i Europa med 2700 ansatte, sier hun videre.


 

Skape blest

 

Tine Meierier hadde også møtt opp på BI for å vise seg fram for studentene. De hadde også tatt med masse smaksprøver, og ga gladelig bort forskjellige yogurttyper og diverse andre produkter.

-  Vi er her for å profilere Tine opp mot studentene og finne poteniselle arbeidstakere, og skape litt blest, forteller Trainee i Tine, Monica Nerland (29).

Hun jobber som markedssjef i Tine, som har merkevaresjefer for alle de forskjellige merkene sine, og Nerland har fått ansvar for Biola Yogurt.

- Som markedssjef har jeg ansvar for emballasjen, resultatansvar, analyser og kommunikasjon, forteller Nerland som har en bachelor i logistikk, samt en master i internasjonal markedsføring og industriøkonomi.

Hun anbefaler Tine som arbeidsgiver på det sterkeste.

 

SJEKKEt KARRIEREMULIGHETER: Tine Flåtten brukte karriedagen til å finne ut hva slags muligheter hun har videre.

- Som trainee, er man garantert jobb etter at traineeprogrammet er over. Tine er en helnorsk organisasjon som alle har et forhold til. Det er utrolig gøy å få bli med og forme selskapet. Arbeidsoppgavene er veldig varierte, man får mange kurs, i tillegg til at man får hospitere i andre avdelinger. Da blir du samtidig kjent med andre deler av selskapet, sier hun.


 

 

På utkikk etter karrieremuligheter


Rett ved en diger melkekartong i papp, ved standen til Tine finner vi Tine Flåtten (25), som tar en bachelor i markedsføring på BI, og nå er på siste året. Hun bruker karrieredagen på å bli bedre kjent med de forskjellige bedriftene.

 

- Jeg er her fordi jeg ser etter karrieremuligheter og samler informasjon, finner ut hvor det er mulighet for å jobbe og stiller spørsmål, forteller hun.

Hun kan godt tenke seg å være trainee når hun blir ferdig utdannet neste år.

- Det er veldig mye å velge mellom her, så det er vanskelig å si hva som frister mest, men kanskje noe innenfor logistikk, sier hun.

Flåtten setter pris på karrieredagene, og tror det er et viktig hjelpemiddel for studenter.

- Du kommer i kontakt med bedriftene på en helt annen måte, og du får se hvem som jobber der.