(StudentTorget.no):

Kjelleren i zbz-bygget på Blinderen har rundt 350 studenter som benytter det som øvingslokaler.De fleste deler en felles drøm. Drømmen om å livnære seg som musiker.

StudentTorget har møtt ett av bandene som heter Tungwoldsen. Det består av Håkon Knutzen (24), Håkon Oftung (23) og Espen Fladmoe Wolmer (24). Vi får utdelt hørselvern idet vi kommer, og blir plassert på en stol langs veggen mens de gjør seg klare.

Gitarene stemmes og trommene prøveslås, og med ett blir det instrumentale rotet transformert til en melodi. Oftung har en ny sang de skal prøvespille og de er alle enig om
 at det ikke skal låte for mye «pop».

- Vi har ett knippe låter nå som er ferdige. Det som gjenstår er å fremføre dette for ett publikum, sier Wolmer og de andre guttene er enige.

 

 

 

 

ØVINGSLOKALE: Café Mir er et av de få stedene ukjente band kan øve i Oslo.

Norgesturné

Det diskuteres lyrikk, ordbruk og avslutninger. De øver refreng så vers, vers så refreng. Oftung har lyst til å gjøre en instrumental låt som heter «Lunka øl», men på spørsmålet om hvem det er som skriver sangene for bandet, får vi Knutzen til svar.


 

 Bandet bestod på et tidspunkt av Wolmer og Knudzen, men da spilte de «Trash metal».

- Vi var til og med på en mini-Norgesturne, forteller Knudzen og tilføyer, selv om vi bare hadde tre konserter. Alle tre møttes for fire år siden på Tonheim folkehøgskole, som kun har musikklinje og ligger på Ringsaker. Men det var ikke før i sommer de begynte å satse for fullt på Tungwoldzen. Nå er musikken grunge inspirert og mer rettet mot ett bredere publikum. De har spilt inn noen sanger i studio, men for og få spillejobber er det viktig å ha ett nettverk. Du må bedrive selv promotering og ha en drivkraft.

- Jeg har en stor visjon med dette bandet, sier Oftung og smiler.

LES OGSÅ: SOS - Studenter i nød - Hvordan komme seg over kjærlighetssorg

 

Vanskelig å få spillejobb
 

Det er ikke lett å få spillejobb i Oslo som ny oppstartet band.  Cafe Mir er ett av de få alternativene der ukjente band kan få prøve seg. Anja Skjulstad, driftsleder ved Grünerløkka lufthavn, som blant annet driver Café Mir, forteller at de kan få så mange som 50 henvendelser i løpet av en dag.

 – Det er vanskelig å rekke over alle, men vi prøver å booke de vi syns virker publikumsvennlig. Det kan være alt fra kjente artister til mer ukjente band, forteller Skjulstad.

Om du ønsker å prøve deg må du ha ett ferdig repertoar og kan sende en mail til post@cafemir.no med en eller to låter. Grünerløkka lufthavn er ett ikke kommersielt kulturhus og har i tilegg til Café Mir, Galleri 69 og arbeidsrom og øvingslokale for kunstnere i Oslo.