Vil du bidra til å utvikle lokalsamfunn og sosiale forhold i Afrika?

Da kan et internship i AIESEC være noe for deg.

   
 26.10. 2011
 
Redaksjonen
 
AIESEC
- Alt om CV - Ny i jobben?
- Mal til CV-skriving - Alt om sommerjobben
- 6 av 10 jobber blir ikke utlyst! - 80 spørsmål i jobbintervjuet

Annonse

(StudentTorget.no):

Ønsker du å utfordre deg selv? Vil du ha en relevant opplevelse som du kan bruke i fremtiden?

AIESEC, som er verdens største studentdrevne organisasjon inviterer studenter og nyutdannede til å delta i utviklingsprosjektet «Your Impact - Africa», og lyser nå ut interships.

Landene det er fokus på i årets prosjekt er Kenya, Egypt, Kamerun, Mosambik og Uganda. Du har mulighet til å bidra til frivillige prosjekter knyttet til utvikling av lokalsamfunn og sosiale forhold i landene.

Brenner du for menneskerettigheter, utdanning, HIV/AIDS-problematikken, barn eller fattigdom i Afrikanske land? Da kan dette være noe for deg.
- Jeg er veldig fornøyd med mitt internship og mitt opphold i Jos i  Nigeria i sommer. Det gikk over all forventning, jeg elsker landet  møtte fantastiske mennesker under oppholdet, forteller Hanne Hellvik som var en av 62 studenter som dro på utveksling med AIESEC i 2011.

Før hun dro til Nigeria var hun redd for at hun ikke ville føle seg trygg i landet.


- Folk var utrolig hyggelige og gjestvennlige. Jeg følte meg trygg hele tiden, noe som var vært min største frykt før avreise. Jeg lærte mye mer enn jeg noensinne ville trodd, sier hun videre.

AIESEC er verdens største studentdrevne organisasjon, med over 50 000 medlemmer i hele verden. Organisasjonen har over 60 års erfaring i å sikre en plattform for utvikling, og tilbyr studenter og nyutdannede internasjonale internships med hovedfokus på lederutvikling og deltakelse i et globalt læringsmiljø.

Gjennom prosjektet ønsker AIESEC å tilby unge norske studenter muligheten for å utvikle seg personlig gjennom ikke-formell læring i ett annet land.

LES OGSÅ: Studielandsguide artikkel UK (wip)

Deltakere kan velge prosjekt som varer mellom 6 uker og 5 måneder. Alle prosjektene begynner i januar og februar 2012. Åtte kandidater tilbys økonomisk støtte fra Fredskorpset. Da varer prosjektet totalt i ni måneder, hvorav en måned er forberedelse og to måneder er informasjonsarbeid etter utlandsoppholdet.

Dette prosjektet en av våre strategier for å øke AIESEC Norges utvekslingsaktivitet og ha en positiv påvirkning på enda flere unge mennesker. I fjor sendte vi ut 62 studenter og nyutdannede på prosjekter og praktikantstillinger i utlandet. I år har vi en ambisjon om å sende ut så mange som 250 unge fra Norge, sier Elisabeth Weckner, utvekslingsansvarlig i AIESEC Norge. 

LES OGSÅ: Studentguide, Oslo (toppheader)


For mer informasjon og søknadskjema, se AIESECS nettside.