Instrumentingeniør

Om yrket, jobbmuligheter, utdanninger og lønnsnivå

 
   
 
StudentTorget.no
 
Illustrasjon

 

Yrket presenteres av:

Hva gjør en Instrumentingeniør

Instrumentingeniøren er en ingeniørspesialisering fokusert på prinsippet og drift av måleinstrumenter som brukes i design og konfigurasjon av automatiserte systemer i elektriske, pneumatiske domener osv. De arbeider vanligvis for bransjer med automatiserte prosesser, for eksempel med kjemi eller på fabrikker, med mål om å forbedre systemets produktivitet, pålitelighet, sikkerhet, optimalisering og stabilitet. For å styre parametere i en prosess eller i et bestemt system, er enheter som mikroprosessorer, mikrokontrollere eller PLS-er brukt, men deres endelige mål er å styre parameterne.

Yrket instrumentingeniør blir løst definert fordi det finnes så mange forskjellige arbeidsoppgaver. For eksempel har en ekspert i biomedisinsk instrumentering av laboratorierotter har svært ulike arbeidsoppgaver enn den sakkyndige i rakettinstrumentering. Vanlige oppgaver for begge er valg av riktige sensorer basert på størrelse, vekt, pris, pålitelighet, nøyaktighet, lang levetid, miljø robusthet og frekvensrespons.


Instrumentingeniører er ofte ansvarlig for å integrere sensorene med opptakere, givere, displayer eller kontrollsystemer. De kan designe eller angi installasjon, kabling og signalbehandling. De kan være ansvarlig for kalibrering, testing og vedlikehold av systemet. .

LES OGSÅ: Kristin Lavransdatter - Kransen

 

 

 

Personlige egenskaper - Instrumentingeniør

Interesse for teknologi og data er en fordel, i tillegg til teknisk innsikt. Ingeniører jobber gjerne med å definere teoretiske problemer, for så å løse dem i praksis. Dersom du skal jobbe som ingeniør er det derfor viktig at du har både teoretiske ferdigheter og praktisk sans.

LES OGSÅ: Slagord på russekortet

 

 

 

Utdanning / kompetansekrav - Instrumentingeniør

 

Studievalg.no - Relaterte studier til Instrumentingeniør


 

 

 

Jobbmuligheter - Instrumentingeniør

 

KarriereStart.no - Temaside Instrumentingeniør

KarriereStart.no - Stillingsannonser Instrumentingeniør

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Instrumentingeniør

 

 

 

 

Takk til / Kilder

 

KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk