Kommunikasjonssjef

Om yrket, jobb, utdanning og lønn

 
   
 
StudentTorget.no
 
Illustrasjon

 

Yrket presenteres av:

Hva gjør en kommunikasjonssjef

En kommunikasjonssjef er vanligvis ansvarlig for at bedrifter og organisasjoner effektivt presenterer informasjon i kampanjer til potensielle klienter, kunder, eller til allmennheten. Kommunikasjonssjefen kan også være ansvarlig for å formidle viktig informasjon i en bedrift eller organisasjon. Arbeidsoppgaver varierer etter hvor man er ansatt, men vanligvis engasjerer de seg i PR-aktiviteter samt utvikling av ulike kommunikasjon og salgsfremmende strategier.

Mange bedrifter og organisasjoner er avhengige av PR-arbeid for å fremme organisasjonens formål, tjenester eller produkter. En kommunikasjonssjef kan gjøre dette ved å føre tilsyn med produksjon av litteratur, pressemeldinger eller artikler for publisering som tydelig fremmer formålene i en organisasjon. Avhengig av bemanningen i organisasjonen, kan kommunikasjonssjefen være ansvarlig for å skrive denne teksten selv, eller han kan administrere en stab av skribenter og redaktører. Han må også utvikle et sterkt nettverk av mediekontakter som kan bistå i å spre hans organisasjon budskap.


I tillegg til å legge til rette for kommunikasjon utenfor en organisasjon, kan en kommunikasjonssjef bli tilkalt for å løse kommunikasjonsproblemer i en organisasjon. For eksempel kan svært store organisasjoner har problemer med å håndtere intern kommunikasjon eller ha utfordringer med å nøyaktig informere ansatte i industrien om nyheter eller bemannings- og politiske endringer. Det vil være opp til kommunikasjonssjefen å utvikle måter å effektivt og nøyaktig informere ansatte om denne type viktig informasjon.

LES OGSÅ: Kristin Lavransdatter - Kransen

 

 

 

Personlige egenskaper - Kommunikasjonssjef

Du må ha en god formidlingsevne både skriftlig og muntlig. I tillegg må du være glad i å kommunisere med mennesker, siden det er en stor del av jobben. Du bør også like å jobbe i team, en kommunikasjonsavdeling består ofte av flere personer du skal planlegge og gjennomføre det kommunikasjonsfaglige arbeidet med.

LES OGSÅ: Slagord på russekortet

 

 

 

 

Utdanning / kompetansekrav - Kommunikasjonssjef

Som kommunikasjonsleder bør du fokusere på å utvikle dine skrive- og kommunikasjonsferdigheter. I noen tilfeller kan organisasjonene kreve at en kommunikasjonssjef har høyere grad i PR eller kommunikasjon. I mange tilfeller er det beste for en karriere innen kommunikasjonsledelse strukturerte internship. Til slutt bør PR og kommunikasjonsfagfolk jobbe hardt med å utvikle sine faglige nettverk, disse eksterne kontaktene er vanligvis svært viktig for å lykkes innen PR og kommunikasjon.


Studievalg.no - Relaterte studier til Kommunikasjonssjef

 

 

 

Jobbmuligheter - Kommunikasjonssjef

De siste årene har det vært en sterk vekst innenfor yrket. Mange organisasjoner og bedrifter er opptatt av å ha en styrket kommunikasjonsavdeling som kan ta seg av kommunikasjonen eksternt og internt. En kommunikasjonsrådgiver kan jobbe i alle slags bedrifter og organisasjoner som har en kommunikasjonsavdeling. 

KarriereStart.no - Temaside Kommunikasjonssjef

KarriereStart.no - Stillingsannonser Kommunikasjonssjef

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Kommunikasjonssjef

 

 

 

Lønnsnivå - Kommunikasjonssjef

En gjennomsnittslønn for en kommunikasjonssjef i 30-årene i en offentlig bedrift ligger på rundt 636.333. Det kommer imidlertid an på ansiennitet, alder og om du er ansatt offentlig, privat eller via et byrå.

 

 

 

Mer informasjon / linker

Kommunikasjonsforeningen - http://www.kommunikasjon.no

PR- og kommunikasjonsledelse ved Handelshøyskolen BI - http://www.bi.no/no/Heltid/Bachelorstudier/PR-og-kommunikasjonsledelse/

PR- og samfunnspåvirkning ved Markedshøyskolen: http://www.mh.no/studietilbud-bachelor/PR-og-samfunnspavirkning/

 

 

 

Takk til / Kilder

 

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner