Kommunikasjonssjef

Om yrket, jobb, utdanning og lønn

 
   
 
StudentTorget.no
 
Illustrasjon
- Se alle yrkesbeskrivelser - Se ledige stillinger
- Se studier og skoler - Alt om karriere og jobbsøking
Se aktuelle arbeidsgivere - Alt om utdanning og studievalg

 

Yrket presenteres av:

Hva gjør en kommunikasjonssjef

En kommunikasjonssjef er vanligvis ansvarlig for at bedrifter og organisasjoner effektivt presenterer informasjon i kampanjer til potensielle klienter, kunder, eller til allmennheten. Kommunikasjonssjefen kan også være ansvarlig for å formidle viktig informasjon i en bedrift eller organisasjon. Arbeidsoppgaver varierer etter hvor man er ansatt, men vanligvis engasjerer de seg i PR-aktiviteter samt utvikling av ulike kommunikasjon og salgsfremmende strategier.

Mange bedrifter og organisasjoner er avhengige av PR-arbeid for å fremme organisasjonens formål, tjenester eller produkter. En kommunikasjonssjef kan gjøre dette ved å føre tilsyn med produksjon av litteratur, pressemeldinger eller artikler for publisering som tydelig fremmer formålene i en organisasjon. Avhengig av bemanningen i organisasjonen, kan kommunikasjonssjefen være ansvarlig for å skrive denne teksten selv, eller han kan administrere en stab av skribenter og redaktører. Han må også utvikle et sterkt nettverk av mediekontakter som kan bistå i å spre hans organisasjon budskap.

I tillegg til å legge til rette for kommunikasjon utenfor en organisasjon, kan en kommunikasjonssjef bli tilkalt for å løse kommunikasjonsproblemer i en organisasjon. For eksempel kan svært store organisasjoner har problemer med å håndtere intern kommunikasjon eller ha utfordringer med å nøyaktig informere ansatte i industrien om nyheter eller bemannings- og politiske endringer. Det vil være opp til kommunikasjonssjefen å utvikle måter å effektivt og nøyaktig informere ansatte om denne type viktig informasjon.

 

 

 

Personlige egenskaper - Kommunikasjonssjef

Du må ha en god formidlingsevne både skriftlig og muntlig. I tillegg må du være glad i å kommunisere med mennesker, siden det er en stor del av jobben. Du bør også like å jobbe i team, en kommunikasjonsavdeling består ofte av flere personer du skal planlegge og gjennomføre det kommunikasjonsfaglige arbeidet med.

 

 

 

 

Utdanning / kompetansekrav - Kommunikasjonssjef

Som kommunikasjonsleder bør du fokusere på å utvikle dine skrive- og kommunikasjonsferdigheter. I noen tilfeller kan organisasjonene kreve at en kommunikasjonssjef har høyere grad i PR eller kommunikasjon. I mange tilfeller er det beste for en karriere innen kommunikasjonsledelse strukturerte internship. Til slutt bør PR og kommunikasjonsfagfolk jobbe hardt med å utvikle sine faglige nettverk, disse eksterne kontaktene er vanligvis svært viktig for å lykkes innen PR og kommunikasjon.

Studievalg.no - Relaterte studier til Kommunikasjonssjef

 

 

 

Jobbmuligheter - Kommunikasjonssjef

De siste årene har det vært en sterk vekst innenfor yrket. Mange organisasjoner og bedrifter er opptatt av å ha en styrket kommunikasjonsavdeling som kan ta seg av kommunikasjonen eksternt og internt. En kommunikasjonsrådgiver kan jobbe i alle slags bedrifter og organisasjoner som har en kommunikasjonsavdeling. 

KarriereStart.no - Temaside Kommunikasjonssjef

KarriereStart.no - Stillingsannonser Kommunikasjonssjef

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Kommunikasjonssjef

 

 

 

Lønnsnivå - Kommunikasjonssjef

En gjennomsnittslønn for en kommunikasjonssjef i 30-årene i en offentlig bedrift ligger på rundt 636.333. Det kommer imidlertid an på ansiennitet, alder og om du er ansatt offentlig, privat eller via et byrå.

 

 

 

Mer informasjon / linker

Kommunikasjonsforeningen - http://www.kommunikasjon.no

PR- og kommunikasjonsledelse ved Handelshøyskolen BI - http://www.bi.no/no/Heltid/Bachelorstudier/PR-og-kommunikasjonsledelse/

PR- og samfunnspåvirkning ved Markedshøyskolen: http://www.mh.no/studietilbud-bachelor/PR-og-samfunnspavirkning/

 

 

 

Takk til / Kilder

 

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner

 

 
   

 

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: