(StudentTorget.no):

Hvorfor ikke ta en ettermiddag fri fra pensumbøkene, slik at du kan lade opp til neste dyst?

Studenttorget gir deg gode alternativer til eksamenslesing, slik at du får ladet opp batteriene:

 

Fornuftig avveksling:

Gå på trening. Eventuelt gå en lang tur. Ha sex. Hva som helst som øker blodsirkulasjonen litt. Trening og bevegelse hjelper på konsentrasjonen - det gir økt oksygen til hjernen, bedre konsentrasjon og mer overskudd til å lese.

Dropp "grandisen" og bruk litt tid på å lage en sunn og næringsrik middag. Unn deg selv noe godt til dessert. Uten mat og drikke duger helten ikke.

Ta deg en lur! Mange opplever underskudd av søvn i eksamensperioden. Hvorfor ikke benytte anledningen til å ta igjen litt etterlengtet søvn? Ikke ha dårlig samvittighet for å sove litt ekstra. Helten duger ikke særlig bra uten søvn heller. 

 

Alternative kilder til eksamensforberedelse

Les en bok eller et blad, eller gå på kino. Kanskje finner du en alternativ måte å forberede deg til eksamen på her? Har du eksamen i historie, se en historisk film. Skal du opp i eksamen i for eksempel internasjonal politikk, les en avis eller en relevant artikkel i et blad. Skal du opp i Ex. Phil, les Donaldpocket (les vår sak om Donald og Ex.Phil). Bruk fantasien, slik at du finner det alternative medium som best kan hjelpe deg til akkurat din eksamen.

Ta et bad, få noen til å massere deg. Slik løser du opp spenninger i kroppen, som sannsynligvis er der på grunn av alt eksamensmaset.

For jenter; smink deg. Det er deilig å pynte seg litt selv om du ikke skal ut noe sted. Man føler seg garantert mye freshere og klar for å møte verden (les; eksamen) etterpå.


 

Sosialisering kan være lurt – også i eksamensperioden

Møt venner. Bland det hyggelige og det fornuftige. Forsøk å putte inn begreper fra pensum når du prater med folk, slik at du får gjentatt dem for deg selv. Slik husker du begrepene lettere på eksamen.

Møt alternativt en venn som kan pensum godt i det samme faget som du skal opp i. La ham/henne forklare deg vanskelige deler. På den måten slipper du å grave hodet ned i bøkene hele tiden, og samtidig får du vært litt sosial.

Rydd! På pulten og rommet ditt. Den eneste perioden hele året hvor rydding oppleves som en kjærkommen avveksling, er i eksamensperioden. Det er lettere å konsentrere seg om lesing etterpå når ikke alt flyter rundt deg. Dessuten får du mindre dårlig samvittighet fordi du faktisk har brukt pausen på å gjøre noe fornuftig, og ikke bare slappet av.

LES OGSÅ: Syv typiske eksamenstabber

 

For all del ikke:

- Bli forelsket i eksamensperioden! Det er veldig hyggelig, men gjør det nesten umulig å konsentrere seg om bøkene.

- Dra på fylla. Trengs det noen videre utdypning om hvorfor?