(StudentTorget.no):

1. Kjøp bøkene med en gang, og skum raskt gjennom dem. På denne måten får du en oversikt over pensum. Se på innholdsfortegnelsen, og begynn å lese om det du synes virker mest interessant. Slik får du inspirasjon til å lese mer.

 

2. Lag en leseplan som strekker seg over hele semesteret. Mange setter opp leseplaner når eksamen nærmer seg, men begynner du nå har du bedre kontroll over tiden du har til rådighet. Slik kan du legge inn eventuelle ferier og likevel få lest det du trenger før eksamen.

 

3. Tenk at din jobb er å være student. Hvis du bruker åtte timer hver dag på studiene, kan du ta deg helt fri i helgene og på kveldstid. I tillegg slipper du den konstante dårlige samvittigheten mange studenter har hengende over seg!

 

4. Gå til innkjøp av freshe notatbøker, et fint pennal og gode penner. Slik motiverer du deg selv og gjør lesehverdagen litt lysere!

 

5. Få med deg forelesningene! Det er mye lettere å forstå pensum ved hjelp av forelesernes kunnskap. Her kan du også få svar på eventuelle spørsmål du måtte ha angående studiet ditt.


 

6. Start kollokviegruppe med noen på studiet ditt, det kan være til stor hjelp! Her kan dere utveksle nyttig kunnskap, og flere hoder tenker bedre enn ett.

 

7. Få nok søvn! Hvis man først holder på å sovne i en forelesning, kan det være veldig problematisk å få med seg noe. Drikk kaffe og ha med deg vann og frukt for å få opp energien.

 

8. Bli inspirert av bøker utenom pensum , filmer og tv- serier. La studiet ditt bli mer spennende ved å lære mer om det. Dette kan også være en fin avveksling fra pensum.

 

9. Ta deg pauser i lesinga og spis mens du ikke leser. Hjernen trenger litt pusterom, og du får slappet av og får mer energi til å fortsette.

LES OGSÅ: Dette burde du vite om sensur på eksamen

 

10. Sist, men ikke minst; begynn i dag! Husk at du er priviligert som har muligheten til å studere, det er langt fra en selvfølge for mange.