(StudentTorget.no):

Kjendiser har også startet et sted, og vi har spurt femav dem om deres første møte med arbeidslivet.

Vi spurte følgende spørsmål:

1. Hvilken utdanning har du?

2. Fortell kort om din første jobb etter endt utdanning.

Ravi, 35 år, musiker og programleder

1. Bachelor i musikkvitenskap fra Blindern

2. Jeg lagde Landeplage sesong 1 mens jeg fullførte bachelorgraden, så min første jobb etter endt utdanning var nok Landeplage sesong 2. Dessuten var jeg DJ da Institutt for Musikkvitenskap jubilerte for et par år siden, det var en ærefull jobb!

 

Abid Q. Raja, 35 år, Nemndleder Utlendingsnemnda - skal vikariere som Politiadvokat fra 1.oktober til mai

 

EKSPOLITIKER: Christin Clemet har en bakgrunn som utdannings- og forskningsminister. Etter endt utdanning ble hun lærervikar.

1. Cand.Jur. (juridisk embetseksamen) fra 2002, MSc i psykologisk forskning fra Oxford 2004 og mellomfag i kriminologi.

2. Den første jobben var som advokatfullmektig i et veldig lite advokatfirma, hvor jeg kun håndterte sivile saker. Jeg husker min første rettssak: Jeg representerte kjøper som hadde kjøpt stor enebolig bebodd med titalls mus, og overbeviste retten om at selger måtte ha visst om musene. Motparten kastet korta halvveis inn i saken og den ble forlikt. Aldri har jeg kunnet så mye om mus som da!


Den første jobben beholdt jeg i to år, men det var da jeg senere gikk over til strafferett at jeg ble landskjent som forsvarsadvokat.

 

Are Kalvø,  41 år, komiker og forfatter

1. Mellomfag i sosiologi, grunnfag i kunsthistorie og statsvitskap.

2. Jeg har aldri hatt fast jobb, og begynte livet som frilansar innen humor og satire mens jeg studerte. Noen av mine første jobber var som (ubetalt) kåsør/kommentator/imitator med frie tøyler i nærradioen Radio Oslo og som en slags tøysete Oslo-korrespondent i NRK-radioprogrammet RUSH. Noe av stoffet fra desse innslagene i RUSH ble seinare til den første boka mi, som kom ut det året jeg slutta å studere.

LES OGSÅ: Kjemper for b-menneskene

 

Lene Kongsvik Johansen, 39 år, artist, skuespiller og tekstforfatter

 

KOMIKER: Lene Kongsvik Johansen, blant annet kjent fra Kongsvik ungdomsskole jobbet hos Manpower samtidig som hun skrev kabaret.


1. Cand. mag. fra UiO med idéhistorie, teatervitenskap og nordisk. Uferdig hovedfag nordisk. PPU.

2. Avbrøt hovedfag for å jobbe på Manpower mens jeg skrev og spilte cabaret med Hilde Louise Asbjørnsen i duoen Asbjørnsen & Joh. Jobba som sentralborddame på stillasavdelingen på Bautas på Rommen. Skrev tekster innimellom telefonene. Fin tid!


Kristin Clemet, 54, tidligere politiker, daglig leder i Civita

1. Jeg er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen.

LES OGSÅ: Alternative friår - Betalt skiferie i Alpene

2. Min første jobb etter endt utdanning var som lærer, og grunnen til det var at jeg egentlig ønsket å studere videre og jobbe som lærervikar på siden. Men så ble jeg ansatt som personlig sekretær (det som i dag er personlig rådgiver) for industriministeren under regjeringen Willoch.