(StudentTorget.no):

Fra 17. til 26. mars går U.-KA av stabelen i jugendbyen Ålesunds brolagte sentrumsgater. Men de som måtte tro at U.-KA er en intern greie for byens studenter, får tro om igjen. Årets utgave av U.-KA har nemlig som målsetning å nå ut til hele byens befolkning, blant både store og små. VI har snakket med Rebekka Gjerde Hovde (21), som er øverste sjef for festivitetene. Hovde studerer til daglig Markedsføring og ledelse ved NTNU i Ålesund, og kommer opprinnelig fra fotballbyen Molde.

Hei Rebekka! For de som eventuelt ikke vet: Hva er U.-KA i Ålesund for noe?

U.-KA i Ålesund er en kulturuke laget av studenter - for alle. Arrangementene våre appellerer både til studenter, voksne, barn og annen ungdom. Det går fra ballsportturnering til, revy, quiz og konserter. Det er et samarbeid mellom alle studentorganisasjonene på NTNU i Ålesund, og i år har vi høyt fokus på å inkludere hele byen. De internasjonale studentene ved NTNU skal til og med holde en Indisk fargefest for befolkningen. Samtidig som vi har et høyt fokus på at alle skal inkluderes i det kulturelle, ønsker vi også å lære noe gjennom U.-KA. Foredrag holdes daglig: her er det foredrag om alt fra trening, til det å kunne finne opp en god ide. Vi er opptatt av at arrangementene våre skal treffe noe i alle og en hver, som gjør at de har lyst til å delta. Flere av arrangementene våre er bevisst alkoholfrie, og da også åpne for barn. U.-KA i Ålesund er en gruppe med frivillige som arbeider hardt for å gi Ålesund en kulturuke utenom det vanlige. Mange arbeidstimer har blitt lagt ned og alt arbeidet som er gjort er helt frivillig.Hva er formålet med U.-KA i Ålesund?

Formålet med U.-KA i Ålesund er å samle studentene og resten av byen. Vi ønsker å vise hvor mange vi er og hvilken ressurs vi kan være for byen. I tillegg vil vi vise at selv om campus er utenfor byen, så er fortsatt alle studentene i byen, og vi er en stor del av bylivet. De fleste aktørene i byen forstår dette og samarbeider godt med oss. Dette året har vi blant annet inngått en stor avtale med Terminalen Byscene hvor vi både holder to revyforestillinger og hovedkonserten vår.

Trenger man U.-KA i Ålesund for å skape litt ekstra liv og røre i en mindre studentby som Ålesund?

Ja, absolutt. Spesielt i sentrum. U.-KA er med på å gjøre Ålesund til en studentby, ved at vi samler studentene og viser oss blant andre. Det er lett å tenke at vi kun hjelper utelivsbransjen, men vi er også en god ressurs for andre, som kafeer og kjøpesentre og ikke minst den kollektive transporten. I år har vi et høyt fokus på at UKA skal være et tilbud for alle og enhver. Vi har flere alkoholfrie arrangementer, lekedag for barn og voksne, og ballsportturnering. I tillegg har vi foredrag for den som ønsker å lære noe, og har fri på dagtid. Foredragene holdes på NTNU.

LES OGSÅ: Sofus Rasmussen er Ukas student og aktiv i Norges Studentidrettsforbund


Hvordan er prisnivået på arrangementene? Koster det skjorta for den jevne student?

Prisnivået ligger på 50/100kr på kveldsarrangementene, mens alle dagarrangementene vi har er gratis og alkoholfrie. De dyreste arrangementene våre er konserten med ELFAP 17. mars hvor prisene er 100/200, UKA-revyen 23. og 24. mars for 200/250, og hovedkonserten med OnklP og de fjerne slektningene for 299/399. De laveste prisene er for medlemmer i Ålesund Studentsamfunn.

Dere er ikke redd for at UKA med medfølgende høy vannføring vil gå utover studentenes akademiske innsats i dagene fremover?

Det er opp til en hver student hvor høy vannføring en selv vil ha. U.-KA i år har også et stort fokus på å ikke bare ha fyll og fest. Derfor har vi lagt opp dagprogram som skal passe de forskjellige studieretningene ved NTNU i Ålesund, samt alkoholfrie arrangement som nevnte lekedag og ballsportturnering. Gjennom U.-KAdagene vil det være forskjellige foredrag på NTNU i Ålesund, mandag til fredag. Hanne Kristin Rohde kommer blant annet med foredraget «kjemp for alt». I tillegg blir det foredrag om stressmestring, trening og doping og «hvordan selge ideen din» i regi av START Ålesund. Dermed er det mye å lære også gjennom U.-KA.

LES OGSÅ: Tuva Todem Lund er Ukas student og ny leder for Norsk Studentorganisasjon - NSO


Er det ett eller flere arrangementer i løpet av uka du spesielt vil trekke frem?

Søndag 19 mars inviteres hele byen til å delta på ballsporturnering i Fagerlihallen. Det blir en stor premie til vinnerlaget, samt premier til det laget som har best konsept/utkledning som lagdrakter. Arrangementet starter 12:00 og varer i omtrent tre timer. Det settes ikke noen krav til kunnskaper for å delta, og en kan vinne premier, selv om man ikke vinner turneringen! Tilfeldige blir trukket ut til å blant annet vinne festivalbilletter til Ålesund Live og Jugendfest av Momentium.

U.-KA er opptatt av flerkulturalitet og de internasjonale studentene i «International Students Union» inviterer til «Holi», en indisk fargefest i Banken Studenthus. Arrangementet holdes onsdag 22. mars.

LES OGSÅ: Mia Cathryn Chamberlain er ukas student - leder for Naturvernstudentene og podcastvert

I løpet av de siste dagene av U.-KA flytter vi inn på Terminalen hvor det torsdag 23. og fredag 24. mars holdes revyforestillinger kl 20:00. I forkant av forestillingen på torsdag, inviteres det til revycafe på Bocca Ålesund, for intimkonsert med DUO:i, som er en jazzduo. Etter begge forestillingene går turen videre til Hoffmann Cafe & Bar, der det blir quiz og maskerade!


Lørdag kveld fortsetter U.-KAfesten, 20:00 med OnklP & Slektningene på Terminalen, hvor Reggie Got Beats med Reggie Got Beats UNIT avslutter 00:30 med «club-stemning» som varer «hele natten»!

Billetter til alle arrangement ligger på mCASH. Mer informasjon om arrangementene finnes på Facebooksiden vår «Uka i Ålesund». NB! Noen av arragementene krever påmelding, link til skjemaene finner du på Facebook.

LES OGSÅ: Økonomitips for studenter - Studentopplysningen #40

Nysgjerrig på hva du kan oppleve mens U.-KA varer? Sjekk hele programmet her!