(StudentTorget.no):

 

Det er overraskende enkelt å ta hverdagsantrekket til nye høyder med bare noen få tips. Hvordan du ønsker å style deg når det gjelder farger, fasong og størrelser er opp til deg og dine preferanser, men her er noen enkle tips og triks som kan få antrekket ditt til å se ut som du har lagt mye tanke i det, slik at du kan bruke det både på skolen og til fest.

 

Style et enkelt antrekk
Stapp et hjørne av genseren eller t-skjorten ned på vestre eller høyre siden av buksen. Antrekket vil fortsatt virke like enkelt som om det er løst og ledig, men det vil gjøre midjen smalere og se ut som du har lagt mer innsats i antrekket. Hvis du matcher med sko og belte i samme farge vil antrekket se gjennomtenkt ut, og dette vil balansere et antrekk som er veldig hverdagslig til å bli mer festinspirert. Bruk gjerne et belte med litt mer detaljer, for eksempel med gull- eller sølvdetaljer. Beltet vil også få midjen til å se smalere ut.

 

Skjørt med mønster
Velg en av fargene i mønsteret på skjørtet og match med en tynn genser eller topp. Stapp overdelen inn i skjørtet og dra lett på overdelen slik at du ikke mister midjen din. For å balansere ut korte skjørt, velg en overdel med høy hals. Det samme gjelder bena. Hvis du bruker lengre sokker vil ikke skjørtet fremstå så kort som det egentlig er.


 

Bukser med mønster
Hvis du går for en bukse med mønster, kan det lønne seg å gå for en nøytral overdel og nøytralt tilbehør. Buksene burde være hovedfokuset i antrekket, så hold deg gjerne til nøytrale farger som svart eller hvit. Dette gjelder også om du ønsker å ha på en jakke. Et forslag kan for eksempel være en klassisk, svart skinnjakke. En bukse med mønster kan fremstå litt punk/rock-aktig, så om du matcher buksene med svarte Dr. Martens får antrekket en kulhet over seg.

 

Fargerike kjoler
For de litt mer modige, prøv å blande en fargerik kjole med en genser i kontrastfarge til kjolen. Går du får en pastellfarget kjole, velg en pastellfarget genser. Går du for mørke undertoner i kjolen, gjør du det samme med overdelen. For å unngå at overdelen klumper seg i kjolen, ta tak nederst på overdelen og dra den ned.

LES OGSÅ: Benedicte Stølen er Ukas student - kroppsforkjemper og tegnspråkstudent

 

Store blazere
Med en stor blazer kan det lønne seg å gå for smale jeans eller korte skjørt, slik at du ser smalere ut med tanke på hvor stor blazeren er. Ta et nøytralt svart belte i midjen, slik at du fortsatt fremhever din slanke figur under blazeren. Er du høy velger du et par lave, klassiske sko, og er du litt lavere går du for noen med litt hel, slik at du ikke drukner i blazeren.


 

Tilbehør, tilbehør, tilbehør!
Tilbehør er avgjørende for helhetsinntrykket av et antrekk. Hvis du har et matchende sett med sko, veske og belte kommer du langt. Bruker du den kombinasjonen vil du umiddelbart se elegant ut. Har du på deg noe som er i store størrelser, burde du velge minimalistiske tilbehør som smykker, øredobber og armbånd. Har du på noe som er mer tettsittende, velg litt større eller lengre smykker.

LES OGSÅ: Bli med på gasque i Uppsala!

 

«Must have» skoene
Det er noen par sko som absolutt alle jenter burde ha i skapet. Noe som går med alt er selvfølgelig hvite joggesko som er komfortable. Ha også noen høye heler som er gode å gå i. De høye helene burde du velge ut i fra en farge du har mye av i klesskapet. Sist, men ikke minst, burde alle eie et par boots. Om det skulle være Dr. Martens eller en annen variant, så er dette et «must have» for garderoben og de passer som regel med alle antrekk.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet