Garderobemannen

Du er her: StudentTorget / Studentliv / Studentbyer / Oslo

Det var en gang en garderobemann

-          Bak kulissene på Studentersamfundet

Skrevet av: Siw Hildebrand

Publisert: 21.08 2006

På utsiden av garderobedisken i Betong, Chateau Neuf, står Eirik med sine venninner en lørdagskveld. - Jeg kom hit egentlig fordi de jeg var på vorspiel hos ville hit, men det er helt streit. Studentlivet frister som aldri før, ja bare se hvor trivelig garderobemannen ser ut.

 

 GARDEROBEMANNEN: Sørger for billigere
 øl og tar hånd om jakken din i samme 
 slengen
Bak disken står en jovial kar og poserer med noens ytterjakker foran fotografen. Som de fleste andre student-
arrangementer ble også helgens Studio 54 fest arrangert av frivillige. Forholdet mellom studenter, frivillighet og solidaritet utspiller seg i mange former, og det er særlig da kombinasjonen av disse tre sammen med en hardt prøvd økonomi som er den sterkeste pådriveren bak slike initiativer. Kanskje det er en pliktfølelse som driver dem, sammen med fossekallet fra brusende ølkraner, om å holde prisen på alkohol minimal og fornøyelsen maksimal.

  

Penger er nemlig ikke den eneste gangbare valutaen. Noen timers arbeid for noen øl, noen vafler, noen venner, gratis kaffe eller kulepenner ser ut til å være tilfredsstillende for veldig mange, og det er jo i grunn helt logisk:


 

Arbeid for goder i stede for den tidskrevende mellomhandlingen å måtte gå til minibanken og ta ut penger, for å så måtte gå til den samme baren du jobbet i for å kjøpe øl. Frivillighet er herlig resiprositetisk på den måten. Veldig sosialt også, det må sies.

 

I garderoben henger Pål Tørst tilbake jakkene og forklarer oss hvorfor det er så meningsfylt å være garderobeansvarlig.

’’Mange tror det er enkelt å stå i garderoben, men der tar de feil. Livet i skyggen er krevende men avbalansert. Vi i garderoben gjør kanskje den viktigste jobben på et utested, vi forhindrer kaos og sørger for at folk får med seg klærne sine hjem.’’

LES OGSÅ: Slagord på russekortet

 

Visst er det tilfredsstillende.

 

Se bildene fra festen her!