Er du en av oss som savner kosetimen før jul og sommerferien på barneskolen? Fortvil ikke, du kan fortsatt oppleve den på Amatøren.

Et stykke bak Ullevål stadion finner du Sogn studentby og det tilhørende studentvannhullet Amatøren. Puben tar sitt navn fra Lars Saabye Christensens roman om en student som bor på Sogn, og det er nok som møteplass for studentbyens innbyggere Amatøren har sin hovedfunksjon. For med sin noe avsidesliggende plassering, er det både forståelig og fornuftig av de som driver stedet å satse på en noe roligere profil enn for eksempel Samfunnet på Bislett.

 

AMATØREN

Sogn studentby
Adresse: Rolf E Stenersens Allé 24

Åpningstider:  Onsdag til fredag og søndag: 19.00 - 01.00. Baren stenger kl. 00.30

Ølpris: 0,5L 36 kr

Spesielt: Biljardbord, brettspill, øvingsrom for band, fast quiz på torsdagene, film hver søndag, storskjerm med CL / landskamper o.l. Konserter på fredager.

Skole: Universitetet i Oslo

 

Vi entrer lokalet da klokka nærmer seg halv ni, og den faste torsdagsquizen (spørsmål på engelsk) er i full gang. Oppmøtet er, i følge bartenderen, ”bra, som vanlig”. Et titalls lag stort sett bestående av godt tilårskomne studenter, sitter i dyp konsentrasjon rundt i det hjemmekoselige lokalet.

Spørsmålene virker litt vanskelige, så i stedet for å kaste seg inn i quizdansen bestiller StudentTorget en halvliter. Til vår store forskrekkelse kan man ikke betale med kort på Amatøren, så etter en kjapp runde ned på Rema 1000 (som ligger ti meter unna), får vi servert en duggfrisk Heineken til den nette sum av 36 kroner.


 

Bartenderen har mer enn nok å gjøre, men som med det meste annet på Amatøren er det lite stress i barkøen. Alt skjer i et bedagelig tempo med et vennlig smil på lur. De få av kveldens oppmøtte som ikke er med på quiz, spiller eller ser på biljard.

Altså er ikke Amatøren stedet å dra dersom man vil slå ut håret, sjekke opp medstudenter og danse på bardisken. Men om man vil ta en pils eller fire i behagelige, uformelle omgivelser og kjenne den spesielle varmen som genereres når mange glødende intellekt samles på et sted, er stedet absolutt verdt et besøk.

Amatøren er åpen fra onsdag til fredag, men stenger aldri senere enn ett på kvelden. Fredag er den store konsertdagen, mens det på søndager jevnlig vises film.

LES OGSÅ: Studio 54-party på Chateu Neuf

NB! Vi blir også informert om at Amatøren aktivt søker nye universitetsstudenter inn i styret. Så dersom noen av dere er interesserte i å være med på å forme stedets profil, er det nok bare å stikke innom eller ta kontakt på andre måter.