(StudentTorget.no):

Jenter er sterkt underrepresentert innen teknologiske fag og realfag. Dette har Høgskolen i Østfold tenkt å gjøre noe med. 

I samarbeid med IT-konsuletselskapet Capgemini inviterer de alle jenter ved de videregående skolene i Fredrikstad til en informasjonskveld om IT-utdanning og jobbmuligheter. I tillegg vil stjerneskuddet LidoLido bli å finne på scenen. 

- Dette er et samarbeid mellom Høgskolen i Østfold og Capgemini. Målet er å rekruttere flere jenter til IT-studiumene. Vi som arbeidsgiver vil utvide vårt grunnlag for å velge nye ansatte, vi trenger mange, og jo flere som utdanner seg, jo bedre. Det er et skrikende behov for IT-kompetanse, og det er veldig få jenter som velger IT, forteller serviceleder i Capgemini, Nina Borgersen.

 

Har mange viktige egenskaper

Hun sier at spesielt jenter innehar mange av de egenskapene som skal til å for å kunne jobbe i bransjen.

- Det vi ser med jenter er at de har mange av de egenskapene man trenger, man må ha egenskaper innenfor kommunikasjon, være strukturerte og kreative, derfor er vi veldig opptatt av å få inn flere jenter.

På informasjonskvelden kommer det både jenter som studerer IT og jenter som er ferdig utdannet og er i jobb. De vil fortelle om sine erfaringer. 

- Selve arrangementet skal handle litt om hva slags type jobber man kan få når man kommer ut i arbeidslivet, hva slags oppgaver og roller man kan ha og hvilke egenskaper som kreves. Vi skal ha med oss to jenter som jobber hos oss som skal fortelle om det. Det kommer også fire jenter fra hver sin studieretning på høgskolen som skal fortelle om sine studenterfaringer og hvordan de opplever å studere IT. I tillegg kommer det to jenter fra mentorprogrammet til Capgemini som skal si litt om hva som skjer når du går fra student til du begynner å jobbe, forteller hun videre.

- Hvem kan komme?

Det er hovedsaklig jenter som går på videregående, uansett hvilket år på, jo tidligere vi kan komme inn å påvirke, jo bedre. 

Informasjonskvelden er mandag 27. februar fra 18.00 – 20.00 på Verdensspeilet i Fredrikstad.  Arrangementet er gratis, og du trenger ikke å melde deg å kunne ta turen.