Jeg får ofte spørsmål om hvordan man blir personlig trener, og hva slags utdannelse jeg har.

Å få et papir på at du er personlig trener er enkelt. Men å bli en flink og kunnskapsrik personlig trener krever år med erfaring, og helst ekstra treningsrelatert utdanning.

 

Personlig trener utdanning finnes i mange former, men jeg vil uten tvil anbefale å ta kurset på Norges Idrettshøyskole, NIH. Dette er fordi NIH har dyktige forelesere som selv arbeider som forskere i et forskningsmiljø på både styrketrening, utholdenhet og idrettsbiologi.

Kurset i seg selv er et deltidsstudie som krever mest egenstudie og selvstendig arbeid, og kan fint kombineres med andre studier eller jobb. Selv tok jeg Fitness deltid samtidig som jeg tok mastergraden min, og senere da jeg jobbet fulltid med forskning.

 

Forståelse og modning av faget

Å lære seg mange kule øvelser, pugge muskelfester og muskelutspring eller lage øktplaner kan hjelpe deg til å bestå eksamen, men selve jobben begynner etter studiet!

 

Som PT jobber du ikke bare med øktplaner og øvelser, men med mennesker. Kundene skal få en pakke med både trening og kunnskap, samt en person de kan stole på.

Spørsmålene sitter løst hos mange kunder, og da er det viktig, som deres PT å svare på disse på en måte du vet fungerer for nettopp denne kunden. Å lire av seg setninger fra pensum fungerer sjelden.


 

Alle skal bli PT!

Å ta PT-kurs er populært, og antall PT'er vokser. Det er nok lurt å tenke på konkurransen du begir deg ut i, om du sitter med en PT-drøm i magen.

Å kun ta den nødvendige utdannelsen for å bli PT holder ikke lenge, når det alltid finnes andre med lengre utdannelse og erfaring som søker på jobben.

LES OGSÅ: Lurer du på hva du skal ta master i? Emil tar master i Screen Cultures

 

Finn ut hva du er best på!

Får du jobb som PT etter utdannelsen fortsetter konkurransen om kundene. Jobber du sammen med mange andre personlig trenere på senteret ditt, er det viktig å skille seg ut.

Har du noen spesifike erfaringer, kunnskaper eller kurs, er det viktig at de potensielle kundene får vite dette.

 

Helene Høimyr, muskelfysiolog og personlig trener:
  • Helene (27) er StudentTorgets treningsekspert.

  • Hun har en mastergrad i muskelfysiologi og bachelorgrad i molekylærbiologi, og er personligtrener og kostveileder fra NIH.

  • Hun jobber som PT på SATS Majorstua, og har også spinningtimer og gruppetimer.

  • Er gymlærer på videregående og gruppelærer på Norges Helsehøyskole.

  • Helene driver også bloggen KunnskapsrikTrening.no, og har nettopp lansert Bratrening.no. 

 

Jo flere kunder du får, jo flere potensielle kunder finnes det!

Selv har jeg ikke jobbet lenge nok som PT til å kalle meg erfaren. Jeg har masse å lære, mange kurs jeg vil gå på, og mer jeg vil studere!

Send gjerne mail til meg om det er noe du lurer på; hh@kunnskapsriktrening.com!

Har du lyst til å bli PT, eller er du i gang med utdannelsen? Legg igjen en kommentar!