STUDENTINTERVJU: Student i USA

Navn: Arild Kråkmo
Alder: 26
Studie: MBA (Master of Business Administration)
Studiested: California Lutheran University


Om skolen / studiestedet

 

Hvordan fant du ut at det var hit du ville dra?

Jeg hadde lyst til å bo et sted med varmt klima og fant ut at USA var et godt alternativ. California Lutheran University var et av universitetene i USA som tilbød å begynne på Sophomore Year (2. studieår) direkte fra videregående, og dermed kunne jeg ta en bachelorgrad på tre år, og få støtte fra Lånekassen til alle årene. Jeg trivdes så godt både på stedet og universitetet at jeg bestemte meg for å ta mastergraden min her også.

 

Fortell litt om skolen og studentmiljøet?

Universitetet ligger i hjertet av California, midt mellom Los Angeles og Santa Barbara. Det er kun en kort kjøretur til begge disse byene samt andre kjente steder som Hollywood og Santa Monica. I tillegg er det kort vei fra universitetet til stranda. Selve campus er veldig rolig, men pen og oversiktlig.

 

Fortell litt om studiet og undervisningen

Studiet er kjempebra, det er positivt at det ikke kun er teoretisk undervisning, men også mye case-jobbing. Slik blir undervisningen mer yrkesrettet og man opparbeider seg en god kontakt med næringslivet. Universitetet har veldig finke lærere som er opptatte av å ha en nær oppfølging av studentene.


 

Søknadsprosessen

 

Hvordan var søknadsprosessen?

Søknadsprosessen til CLU var veldig lett å forholde seg til. I motsetning til mange andre universiteter i USA, krevde de ikke at jeg skulle ta en evnetest slik som TOEFL, GMAT eller lignende.


 

Livet som student i USA

 

Hvordan er prisnivået der?

De fleste dagligdagse tingene som mat, kinobesøk og andre aktiviteter ligger på rundt halv pris av hva det koster i Norge.

 

Hvor mye betaler du for å leie bolig?

Jeg betaler 4000 kroner i måneden. Den letteste måten å finne seg leilighet på er å gå gjennom skolen eller den amerikanske leilighetsformidleren Rent.

 

Hva gjør man i fritiden?

I fritiden gjør man akkurat det man vil, og mye av det samme som i andre studieland. Trener, fester, går på kino, drar på sightseeing og mye annet. California har et stort utvalg av fritidsaktiviteter og man trenger stort sett aldri å kjede seg.

 

Hva synes du er det beste med å studere der?

Det beste er klimaet, det er fantastisk å kunne gå på stranda etter skolen og på fridager. Det er stort sett godt og varmt og sola skinner mesteparten av tiden. I tillegg er det en stor fordel at det er så mye billigere å leve i USA enn i Norge.

 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i USA?

I Sør-California er det en stor ulempe at kollektivtilbudene er veldig dårlige. Dette gjør at man er avhengig av bil. Avstandene er store, og når det går så lite busser og annen kollektiv transport har man ikke noe annet valg enn å kjøpe seg et kjøretøy.

 

Har du noen tips til andre som ønsker å studere i USA?

Jeg vil råde alle som skal studere i USA til å melde seg inn i studentorganisasjonen ANSA. I tillegg kan det være lurt å søke opptak til skole gjennom NORAM (Norge-Amerika Foreningen). Disse er veldig behjelpelige og gjør hele prosessen mye enklere for deg.