(StudentTorget.no):

LES OGSÅ: Pulevenner - Friends with benefits

Studentavisen Universitas har i høst arrangert en erotisk novellekonkurranse blant sine lesere.
 
Selv om kjendis-juryen fikk servert noveller med alt fra sex på biljardbordet og på julebordet til sex med eksamensvakta, var de enstemmige om hvem som fortjente seieren. 
 
– Tog-novellen fikk jeg tenning av. Jeg ble ikke sprengkåt, men tenning fikk jeg, sier forfatter og jurymedlem Jon Michelet om vinnernovellen. 
 
– Den minner også om episoder en selv har vært med på på tog. Jeg gjorde et iherdig forsøk på Bergensbanen en gang uten hell, sier han til Universitas.
 
 

Mange gode idéer

 
Juryen i konkurransen består av flere kjente ansikt: Siss Vik, litteraturviter og programleder i «Bokprogrammet» på NRK, Morten Ramm, komiker og erotisk novelle-debutant erotisk i «Natt og dag», forfatter Jon Michelet, og psykolog og sexspaltist Kristin Spitznogle. 
 
De kom fort frem til beslutningen om at novellen «Snøfall» var det beste bidraget. Morten Ramm var glad for at juryen var enstemmig. 
 
– Jeg følte at ekspertisen satt rundt meg, både på noveller og erotikk. Så det var deilig at det var så tydelig. Såpass skjønner jeg jo, sier han. 
 
Siss Vik understreker at erotiske noveller fortsatt er litteratur. Den som kan skrive best er den som vinn konkurransen. 
 
- Mange har gode idéer, men når de ikke klarer å uttrykke det i tekst, så funker det ikke. Man må tro på det. Men det var kort frist, og midt i eksamenstida. Det er bra jobba av de som har sendt inn bidrag, sier hun. 
 
Morten Ramm poengterer at når hun som har skrevet «Snøfall» stryker på eksamen, så kan hun i alle fall trøste seg med at hun kom til topps i den erotiske novellekonkurransen. 
 
Kristin Spitznogle hadde selv en biinntekt som student hvor hun skrev erotiske noveller for blant annet Cupido. Hun synes vinnerskribenten gjør flere velfungerende grep, i det vi blir tatt med på det som både er en togreise og en eksistensiell reise i karakterens liv. 
 
- Hun formidler så godt de følelsesmessige stemningene som preger karakteren ved reisen sin start, noe hun da også forsterker ved å vise til diktet «Nirvana». Her skårer hun et par gratispoeng fra meg, da jeg er personlig fan av Bukowski, sier Spitznogle, som mistenker at den kan være skrevet av en litteraturstudent.
 
Siss Vik er også imponert over vinnernovellen. Hun likte at gutten som satt ved siden av hovedpersonen på toget bare het «9c». Det gjorde at «stranger on a train»-følelsen ble forsterka. 
 
– Ja, en Trond Hansen hadde ikke vært like pirrende, sier Morten Ramm. 
 

Les vinnernovellen i sin helhet på Universitas sine sider.