Hvorfor valgte du å studere musikk?
JMusikk har alltid vært en hobby. Jeg har opptrådt på flere kulturarrangementer gjennom min ungdom og sunget i kor. Jeg har alltid elsket å synge og søkte meg inn på Noroff med vokal som instrument. Jeg ønsket med en utdanning innen musikk for å få klarere retningslinjer, lære meg programvaren og lære meg produksjon av musikk i profesjonelle studio. Jeg hadde veldig mye å lære innenfor akkordelære og musikkproduksjon. Overgangen fra arbeidslivet til studielivet på Noroff var ikke så veldig stor. Her jobber vi praktisk med reelle oppgaver som vi vil møte i arbeidslivet.  


Hvorfor valgte du Noroff?
Jeg har en veldig god kompis som hadde gått på Lyd- og Musikkproduksjon. Han har kommet veldig langt innen musikkbransjen. Jeg kjente også folk som hadde gått andre linjer på Noroff og alle snakket varmt om skolen. Jeg fikk selv et veldig godt inntrykk da jeg leste om skolen og snakket med lærerne og administrasjonen i Bergen. Jeg ville jobbe praktisk med musikken og visste at skolen jobber tett opp mot bransjen og har sterkt fokus på praktisk læring.  Hvordan synes du det er å være student på Noroff?
Det beste med skolen er miljøet. Vi er akkurat som en stor familie på skolen og vi har alle en veldig god tone og har mye kjekt sammen. Lærerne er også veldig kunnskapsrike og inspirerende. De er folk som er dyktig i det de driver med. Jeg synes tryggheten på skolen er veldig viktig. Også fagplanene for studiet er veldig spennende og jeg har lært vanvittig mye. Det skal sies at man må jobbe jevnt selv og være disiplinert og spørre og grave for å få en brattest mulig læringskurve.


Hva er drømmejobben din?
Drømmejobben er å få skrive låter for kjente artister og musikere. Alt i alt håper jeg å få arrangere og komponere musikk til meg selv og for andre!

LES OGSÅ: Møbeldesigner l Yrkesbeskrivelse l Yrke Møbeldesigner


Har du noen gode råd til andre som ønsker å studere det samme som deg?
Du må virkelig stole på deg selv. Du kommer ikke langt i denne bransjen dersom du uttråler usikkerhet eller er alt for forsiktig og ikke tror på deg selv. Du må tørre å satse, stole på ditt eget arbeid og vise deg frem! Da jeg begynte slet jeg med dette. Men jeg har jobbet bevisst med å være mer selvsikker og stole på eget arbeid. Jeg har kommet meg betraktelig men har fremdeles mye å jobbe med til jeg er selvsikker nok til å troppe opp på en arbeidsplass og si ”her er jeg”. Hvor mye tid legger du i studiet utenom selve undervisningsdelen?
Jeg jobber times vis på skolen og det blir ofte sene kvelder og helgearbeid med skoleoppgaver. På skolen har jeg tilgang til alt utstyret og studioer jeg trenger. Dette mangler jeg hjemme. Hjemmefra kan jeg jobbe med låtskriving og gå i ”tenke-boksen”, men det er skolen som er min faste arbeidsstasjon.

LES OGSÅ: Musikkterapeut | Yrkesbeskrivelse| Yrke Musikkterapeut