J ulie har alltid vært interessert i arkitektur, og hadde lyst til å lære seg enda mer om utforming av rom. Derfor valgte hun å søke seg til studiet Interiørarkitektur ved Høyskolen Kristiania i Oslo.

Vi lærer mye om menneskers behov, bærekraft og miljø. I tillegg, har vi fag som markedsføring og prosjektledelse. Det morsomste med studiet er at vi får være kreative, sier Julie.

I studiet, er det mye selvstendig arbeid, samtidig som de får mye god veiledning underveis.

De har også mange hjemmeeksamener, hvor de har fått prøve seg på oppgaver knyttet til alt fra private boliger til offentlige bygg.

Studiet er en bachelor på tre år. I 5. semester, velger man en fordypning, for eksempel bærekraftig design. Da er det også mulig å ta utveksling på et utenlandsk universitet, forklarer hun.

Når du er ferdig med studiene, kan du velge å jobbe for et arkitektkontor, eller å starte for deg selv. Da kan du for eksempel jobbe med interiørarkitetur i offentlige bygg eller private boliger.

Hvis du synes interiør er gøy, du er kreativ og tenker at du har lyst til å bidra med og komme med smarte løsninger, så er dette studiet noe for deg, avslutter Julie.