|

Hvorfor valgte du å studere bachelor i ernæring?
Jeg har alltid vært interessert i mat og helse, og jeg ville vite mer enn det man kan lese seg til i blader og på Internett.
Fortell litt om studiet og undervisningen
Vi har undervisning fra klokken 10-15 hver mandag til onsdag, i tillegg til noen torsdager. Vi har mange flinke forelesere som er engasjerte i temaene sine, og engasjementet smitter over på oss studenter. Vi har også fem obligatoriske innleveringer, inkludert bacheloroppgaven som skal leveres i 5. semester.
Studiet er delt opp etter temaer. De tre første semestrene går med til å legge et grunnlag for resten av studiet, hvor vi lærer om hvordan kroppen vår fungerer. Det gjør at det blir lettere å forstå hvorfor kroppen trenger de næringsstoffene som finnes i maten vi spiser.
Hva er det beste med å studere ernæring?
Ernæring er jo veldig i vinden for tiden. Det blir mye omtalt i media, og det er lett å bli forvirret med alle de ulike påstandene man hører og leser. Men når man studerer ernæring er det mye lettere å sortere ut de påstandene som har bakgrunn i god klinisk forskning, og det syns jeg er veldig deilig. Nå trenger jeg for eksempel ikke lenger å være usikker på om det er greit å spise potet!
Hva er mest utfordrende med å studere ernæring?
Jeg vet mange syns det 3. semesteret hvor vi har mest biokjemi er litt tøft, og det er mye man skal huske på og holde styr på. Jeg syns likevel det å snakke om ernæring med folk rundt meg kan være minst like utfordrende. De aller fleste har jo en formening om hva de spiser og hva som er sunt, og mange har veldig sterke meninger. Jeg vil jo gjerne formidle det jeg har lært om sunn mat, men det er ikke alltid lett å fortelle det jeg kan, og tror på, uten å tråkke noen på tærne.
LES OGSÅ: Gynekolog | Yrkesguiden | Yrke Gynekolog
Fortell litt om skolen og studentmiljøet
I år har vi fått i gang en fadderordning for første gang. Det syns jeg var veldig gøy, og jeg tror nok det blir noe skolen fortsetter med.
For øvrig tok jeg det første året mitt i Spania, og det var en flott opplevelse. Det føltes også veldig trygt, med norske lærere og elever rundt meg hele tiden. De aller fleste av studentene bodde på det samme hotellet, og vi fikk et miljø man ikke får andre steder. I Spania fikk jeg venner jeg vil ha for resten av livet!
Hva er drømmejobben?
Det er utrolig mange interessante temaer innenfor ernæring, så jeg har ikke klart å bestemme meg helt for hva jeg vil jobbe med ennå. Nå skriver jeg bacheloroppgave om hvordan man med livsstilsendringer kan forebygge forekomsten av diabetes type 2 i en befolkning. Det syns jeg er veldig spennende, og er absolutt et tema jeg kunne tenke meg å jobbe med. Jeg er også opptatt av å innføre sunne vaner tidlig i livet, så jeg tror jeg hadde likt å jobbe med ernæring i forhold til barn og ungdom.
LES OGSÅ: Faglaborant l Yrkesbeskrivelse l Yrke Faglaborant
Har du noen tips til de som ønsker å bli ernæringsfysiolog?
Du burde brenne for faget, for det blir en del skolearbeid. I tillegg må du sannsynligvis snakke veldig mye om det på fritiden. Og selv om det ikke er noe krav, så kan det nok lønne seg å lese litt kjemi på forhånd.