Det kan virke som noen mennesker klarer å oppnå alt de begir seg ut på og fortsatt virke glade og avslappede. Mest sannsynlig er disse menneskene svært produktive, og har en evne til å få ting gjort uten å slite seg ut i prosessen.

De har de samme 24 timene til rådighet hver dag, men de har mest sannsynlig gjort noen konkrete valg som lar dem å gjøre det beste ut av hver dag, og fortsatt føle seg lykkelig og avslappet.

Kevin Daum er en ledende amerikansk markedsførings-entreprenør med over en milliard dollar i salgsomsetning, og forfatteren bak bestselger-boken «Video Marketing for Dummies».

I et innlegg på karrierenettstedet Inc.com avslører han hemmeligheten bak det å være produktiv, uten å miste nattesøvnen.

 

Velg dine prioriteringer

Ta et bevisst valg om hvilke aktiviteter du ønsker i livet ditt. I de fleste sammenhenger, kan man enten gå dypt eller gå bredt. Fokuser på å bruke tid på det som du synes er morsomt og produktivt.

Hvis du liker å tilbringe tid med familie og venner, må du velge en livsstil som gir deg tid med dem, slik at du blir lykkelig. Kevin Daum valgte å bli konsulent fordi han liker å jobbe med bedrifter, men ikke ønsket det lite familievennlige livet til en direktør i et stort selskap.

Hans karrierevalg er basert på den livsstilen han ønsket seg.


 

Gå for det du kan

Du trenger ikke gjøre alt like grundig. De tingene du er god på krever ofte mindre tid og gir deg mer glede.

Ikke ta på deg oppgaver langt utenfor egen kompetanse hvis du ikke har den tilgjengelige kapasiteten på tid og fokus. Utform livet ditt på en måte som dekker dine behov, og anerkjenn når du skal si nei til mulighetene som ligger utenfor din plan.

LES OGSÅ: Slik finner du de gode gründer-idéene

 

Integrer aktiviteter

Mange sliter med å balansere det å tilbringe tid med venner og familie, jobbe, slappe av, trene og så videre. Finn ut hvordan du kan kombinere flere av aktivitetene. Bygg det sosiale livet rundt mennesker i arbeidsmiljøet.

Finn folk i bedriften som deler felles interesser og form karrieren din rundt mennesker og aktiviteter du liker. Hvis alt er i utakt vil du komme til et punkt der du føler deg utslitt og stresset.

LES OGSÅ: Slik blir du sjefens yndling

 

Forvalt tidstyvene

Sosiale medier, familie, venner, kolleger og fritidsaktiviteter kan oppta dyrebar tid hvis du lar dem. Sett av nødvendig tid til de nødvendige aktivitetene og gjøremålene i hverdagen.

Gjør et bevisst valg om å begrense tiden du bruker på ting som ikke gir deg inspirasjon og ny energi! Sosiale medier kan det lett bli et svart hull for tid og produktivitet.

Bruk dem riktig og med måte, som et verktøy i forbindelse med jobb og for å dekke dine sosiale behov. Men ligg unna «Farmville» og andre unødvendige distraksjoner på Facebook.


 

Vær en aktiv student

Man skulle tro at det å lære bare tar mer tid fra deg, men det er alltid nye verktøy og nye måter å gjøre ting på som kan spare deg for tid på daglige oppgaver. Dette frigjør deg til å følge opp prioriteringene dine.

Alltid vær på utkikk etter en ny måte å hente inn en time her eller der. Bare prøv det og dropp det hvis det ikke fungerer for deg.

LES OGSÅ: Vikar- og rekrutteringsbyrå

 

Ikke vær for streng med deg selv

Du trenger ikke sparke deg selv i leggen hvis du ikke rekker å gjøre alle tingene du hadde planlagt, fordi du måtte håndtere andre ting som trengte oppmerksomhet. Det skjer.

Verden vil ikke gå under bare fordi et par ting forble ugjort. Husk å feire fremgang og hold kursen mot en lykkelig og produktiv tilværelse!