Kroppsbyggeren, filmstjernen, eiendomsmagnaten, Mr. Universe-kongen og guvernøren Arnold Schwarzenegger har en mildt sagt spesiell karriere livshistorie bak seg.

I hans siste selvbiografi «Total Recall - My Unbelievably True Life Story», deler han broderlig av sin hardt opptjente lærdom om liv og karriere.

Her er et lite utvalg:

 

1. Gjør ulemper til fordeler

Alt det som agentene hadde sagt ville være ulemper som ville gjøre det umulig for meg å få jobb – kroppen min, aksenten min og navnet mitt – gjorde meg plutselig til actionhelt.

 

2. Ikke klandre foreldrene dine

I dag kan jeg sette pris på at min far var så streng, hele oppdragelsen min, og det faktum at jeg ikke fant det jeg ønsket meg i Østerrike, fordi de var disse tingene som gjorde meg sulten.

 

Hver gang min far ikke støttet meg eller gjorde narr av meg var det som å kaste bensin på bålet i magen min. Det drev meg videre og motiverte meg.

 

3. Alltid vær sulten

Ikke hvil på laurbærene. Fortsett å kjenne på sulten etter fremgang, sulten etter å bli sett og hørt og å kunne påvirke. Så mange dyktige folk bare svever videre på det de har oppnådd.

Du får god tid til å hvile når du ligger i graven. Lev et risikofylt og krydret liv! Og som Eleanor Roosevelt sa: «Gjør noe som skremmer deg hver eneste dag.»


 

4. Hør ja når noen sier nei

Umulig er et ord jeg aldri brydde meg som guvernør. Hva så hvis man feiler? Det er uansett det alle forventer. Men om man lykkes gjør man verden til et mye bedre sted.

 

5. Ikke overtenk

Om du stadig grubler på saker og ting får ikke hjernen slappet av. Det er viktig å la både kropp og sinn få hvilen den trenger.

 

6. Glem plan B

For å teste deg selv og for å vokse, må du operere uten sikkerhetsnett. Hvis det ikke finnes noen plan B, er plan A nødt til å fungere.

 

7. Tenk repetisjoner

Det finnes ingen snarveier.

Det tok hundrevis og kanskje tusenvis av repetisjoner for meg å lære en perfekt tre fjerdedels ryggpositur, levere en god replikk, danse tango i «True Lies», male et vakkert bursdagskort, og si «I’ll be back» på den rette måten.

Uansett hva du gjør i livet, er det enten repetisjoner eller utholdenhet som gjelder.

LES OGSÅ: Hvordan få jobb i et meglerhus?

 

8. Ta vare på kropp og sjel

Det å fokusere på kroppen var aldri noe problem for meg, og senere ble jeg også veldig glad i å utvikle meg mentalt. Hjernen er en muskel, husk å trene den også.

Hvis verdens ledere har tid til å trene, har du det og.