Følg de beste tech magasinene, som Wired Magazine

Les deg opp om teknologifirmaer i Wired Magazine, en av de beste kildene for deg som er interessert i hvordan teknologi kommer til å påvirke samfunnet vårt.

Artiklene er godt egnet for både tech geeks og de som så vidt har hørt om big data.

De kjører ofte tilbud på årsabonnement online til kun 5 dollar, og hvis du ikke vil betale kan du få recaps fra Nicholas Thompson, Editor in Chief @Wired, hver uke på Twitter @nxthompson og LinkedIn.

Du kan også sette opp Google News varsler med stikkord og navn på start-ups som interesserer deg innen tech, så får du en dose digitalisering rett i din innboks hver dag eller uke, alt ettersom hvor ofte du vil inn og sjekke.

 

Sjekk de nyeste dokumentarene for å få bedre innblikk i tech verdenen

Netflix har en rekke dokumentarer som går dypt inn på ledere, whistleblowere og ansatte i tech firmaer som enten har gjennomgått enorm transformasjon de siste årene, eller som har møtt på store utfordringer.

Cambridge Analytica-skandalen er utvilsomt den største i sistnevnt kategori, og «The Great Hack» er en must-see for alle som er interessert i hva fremtiden holder for Facebook og sosiale medier generelt.


 

Bruk LinkedIns teknologi og søkemotor for hva det er verdt

Følg lederne av de største tech firmaene på LinkedIn, og vær blant de første som får med seg store annonseringer av nye produkter.

Dette er smart kunnskap å ha med seg hvis du lander et intervju med disse firmaene, eller med firmaer som jobber tett med FAANGsene, som de ofte kalles.

Ikke nøl med å bruke stikkord som «Digitalisering / Digital marketing / Online Payments / Tech / Start-ups» alt ettersom hvilken sektor, spesialisering eller geografi du leter etter jobb i.

Dette er utrolig viktig ettersom LinkedIn har egne best practices for søk, og det du skriver i overskriften på profilen din blir fanget opp først. Du kan selv teste hvordan profilen din ranker i LinkedIns søkemotor ved å søke etter din Social Selling Score.

Jo mer aktiv og jo flere justeringer du gjør på profilen din, jo fortere blir du lagt merke til av potensielle arbeidsgivere.

LES OGSÅ: Hvordan bli trafikklærer?

 

Følg blogger og Twitter-profiler fra Silicon Valley

Man kommer ikke unna det faktum at det meste innen tech fortsatt skjer i Silicon Valley, men heldigvis kan man fort søke seg frem til blogger og Twitter-profiler som gir oss innblikk i hvordan livet i The Bay Area er.

Det er ofte gjennom Twitter at man får høre om leaks fra de store tech firmaene, så vel som skandaler og debatter rundt de nyeste utviklingene i artifisiell intelligens og maskinlæring.

Vær obs på at det kan være mye støy, men også noen gullkorn. Mine favoritt Twitter-profiler akkurat nå: Collison brødrene John og Patrick, grundere av Stripe.

Det kan også være lurt å sjekke utradisjonelle platformer som Medium.com, fordi mange innen tech ikke bare skriver om det siste innen teknologi der, men også legger ut jobbannonser – sjekk for eksempel denne artikkelen på ti start-ups som ansetter interns i Norge!

Det er verdt å notere ned disse navnene ettersom de ofte tar inn interns året etterpå også.


 

Les «The Four» av Scott Galloway

«The Four – The Hidden DNA of Amazon, Apple, Facebook and Google» er desidert boken som hjalp meg mest da jeg selv ble intervjuet for jobber i tre av disse firmaene. Boka begynner å bli noen år gammel, men den er så aktuell som noensinne.

Scott Galloway er Professor på NYU Stern School of Business og er anerkjent for å si akkurat hva han mener – på både godt og vondt – med kritikken sin til hvert av firmaene.

Han drar samtidig fra sin erfaring som professor og beholder et perspektiv hvor han prøver å hjelpe oss millennials med valg av karriere, ved å dedikere et helt kapittel til karrierevalg og tips til hvordan man kan få mest mulig ut av å jobbe i big tech firmaer.

Hvis du ikke er klar for å lese hele boken enda, sjekk ut intervjuer med han på YouTube eller hør han på podcasten Pivot.