Danske toppsjefer har kommet med bidrag til boken «Mit bedste karriereråd». La de andre snakke, og gjør som Robert De Niro, er to av rådene.

Det er det danske nettstedet Lederweb som har sett gjennom boken, og plukket ut noen av rådene fra toppsjefene. I alt har 85 danske toppledere avslørt sine beste råd for en vellykket karriere.

Et par av dem har du neppe hørt tidligere.

Her er noen av rådene fra de danske toppene:

 

Ta visittkorttesten

For å finne ut om man virkelig vil jobbe for en bestemt virksomhet skal man visualisere seg selv med visittkortet til arbeidsgiveren i hånden, og tenke på hvordan det føles. Vil du komme til å dele det ut med stolthet eller en unnskyldning?

Kan du ikke dele det ut med stolthet, bør du lete videre, mener Christian Scherfig i Dansk Design Cente.

 

La de andre snakke

Når man sitter i en gruppe og diskutere, skal man holde seg tilbake og la de andre komme med lite gjennomtenkte forslag, mener Peter Albæk i Zentropa.

I mens kan man sitte i hjørnet og nikke og høre etter, og når alle har sagt sitt, kan man slå til og konkludere – og fremstå som klokere enn man egentlig er. Når man har sittet og hørt 10-15 inputs, kan man selv komme inn som esset til slutt, mener dansken.


 

Vær konkret

 Konkret er det beste man kan være som leder, råder Casper Bengtson i Universal Music DK. Han har erfart at de beste lederne er de som snakker konkret, lettfattelig og med et nedtonet språk.

Det skal være så konkret at det nesten er en ferdig formulert handlingsplan.

LES OGSÅ: Lærerutdanning, viktigere med relasjonsbygging enn faglig kunnskap

 

Gjør som Robert De Niro

Vis personlig svakhet. Folk vil stole mer på deg, dersom du innrømmer egne feil og svakheter. Og du skal la være å snakke om ting du ikke har greie på.

Som Robert De Niro har sagt: «Those who don’t know say, those who do know don’t say».

Med dette mener Lars Dalgaard i SuccessFactors at man skal droppe alt av unnskyldninger, baksnakking og bråk. Det skaper ikke troverdighet eller tillit.

LES OGSÅ: Dette irriterer arbeidsgiveren når du søker jobb

 

Ta skylden og del æren

Ta skylden for feil, og del æren ved suksess, råder Peter Kürstein i Radiometer. Vil man være effektiv og få andre med seg, oppnår man ikke det ved å legge skylden på andre. Det gjør man ved å ta på seg ansvaret.

Det kan være hardt å etterfølge, men det vil bli husket av de andre. Suksessfulle ledere er ikke dem som bruker spisse albuer, men heller gir andre en håndsrekning.


 

Gjør det enkelt

Keep It Simple, Stupid. Det er rådet fra Louise Ertman Baunsgaard, grunnlegger av LETZ SUSHI.

Mange har en tendens til å problematisere og gjør ting mer komplisert enn de egentlig er. Her handler det om å ta en ting av gangen, og så fort det dukker opp. På denne måten mye lengre på mye kortere tid.

LES OGSÅ: INGRI:DAHL realiserte drømmen via Kickstarter

 

Hva er det verste som kan skje?

Når man skal ta beslutninger mener Birthe Madsen i Star Tour at det er dette spørsmålet man skal stille seg; «Hva er det verste som kan skje?»

På denne måten tvinger man seg selv til å se ting i perspektiv. Legg samtidig en plan B, i tilfelle beslutningen skulle vise seg å være feil.