(StudentTorget.no):

Studenttilværelsen kan gi deg mange rabatter du kanskje ikke visste om. StudentTorget har snakket med to som vet å benytte seg av alle de ulike rabattene studentbeviset kan gi.

Studentbeviset gir deg ikke bare rabatter på kollektivtrafikken, men også hos leger. Dette kommer godt med når influensaen eller forkjølelsen er et faktum.

– SiB (Studentsamskipnaden i Bergen red. amn.) gir refusjon på legeutgifter over 350 kr i året, sier Karin Raunholm (23), som for tiden tar master i historie ved Universitetet i Bergen, til StudentTorget.no.

Også til dagligdagse, mer underholde aktiviteter kan studentbeviset gi deg fordeler.

– Mange restauranter i Bergen har studentrabatt. Jeg benytter meg også av studentrabattene til diverse klesbutikker,  blant annet Oasis og Warehouse, som er forholdsvis dyre fra før så en rabatt kommer godt med. Jeg kjøpte også Mac ‘en min med studentrabatt og hadde tidligere et abonnement hos Bergens Tidene, hvor jeg fikk ett år for 720 kr, med avis sju dager i uken,  sier Raunholm.


 

Savner kinorabatt

Hun er stort sett fornøyd med de rabattene som finnes for studenter, men skulle gjerne sett at det ble gitt studentrabatter flere plasser.

– Jeg synes kinoen kunne hatt rabatt, og i tillegg kunne flere restauranter som studenter vanker på hatt rabatter. Tannleger er noe jeg helt klart også skulle ønske  hadde studentrabatt, sier Karin Raunholm.

Raunholm tror også få studenter vet om alle rabattene som finnes.

– Jeg tror  mange ikke er klar over hvor ofte du kan få rabatt bare du spør om det. Mange har lapper ved kassen som opplyser om studentrabatt, men ofte er det jungeltelegrafen som får ordet ut.

 

LES OGSÅ: DIY: Miljøvennlige og rimelige rengjøringsprodukter du kan lage selv

SE OGSÅ: Her finner du oversikten over studentrabatter i hele landet

 

Rabatt i utlandet

 

RABATT I UTLANDET: Anniken Ørndal Lien har funnet ut at det kan være fornuftig å vise frem studentbeviset når hun er på ferie i utlandet, for der vanker det også rabatter.

 

Studentbeviset kan også gi deg spesielle rabatter når du er ute å reiser. Dette passer perfekt for den reiseglade studenten Anniken Ørndal Lien (23), som til daglig studerer ved lektorprogrammet i nordisk og historie. Hun fikk tilfeldigvis greie på at hun kan få rabatter som norsk student også i utlandet.


– Jeg oppdaget først studentrabattene i Storbritannia da de som sto i kassa spurte om jeg var student, jeg tror de spurte fordi jeg bruker DnB Nor sin "student-pakke”, hvor det står student på visakortet, og da viste jeg frem studentbeviset mitt og fikk litt avslag. Etter det har jeg alltid spurt i butikker i London og Manchester.

I utlandet får man også spesielt gode rabatter i forbindelse med attraksjoner. 
Ørndal Lien forteller at hun fikk komme gratis inn på Louvre i Paris i påsken, og fikk tre euro rabatt i Berlin Zoo i sommer.

Hun trekker fram Storbritannia som et perfekt feriemål for studenter som ønsker å benytte seg å av studentrabatten på reise.

– Storbritannia er spesielt gode på studenttilbud, her kan man ofte få rundt fem til ti prosent på klær, bøker, DVD-er og CD-er, sier Anniken Ørndal Lien

Hun er fornøyd med de rabattene som gis og syns student er heldige som får disse rabattene i tillegg til å få stipend.

– Jeg føler at de som gir studentrabatt ser på oss studenter som viktige i samfunnet. Man får jo et mer positivt syn på disse stedene, og man får lyst til å benytte seg at tilbudene deres oftere, sikkert også etter at jeg er ferdig med å være student.


 

 HER KAN DU FÅ RABATT:

 

✔Månedskort på buss, trikk, t-bane.

✔NSB.

✔SAS.

✔Widerøe.

✔Panduro Hobby.

✔Apple.

✔På Adobe programvare.

✔På officepakken til Word.

✔På klær, blant annet på Oasis og Warehouse.

✔Brilleland.

✔Flere bokhandlere har studentrabatt blant annet Haugen bok og Tanum.

✔ På teater og konserter.

✔Den Norske Turistforening har eget studentmedlemsskap - DNT Ung.

✔ På trening. Hvis skolen din er medlem av en studentskipnad, får du billig trening der. Hos blant annet Elixia, Nautilus, 3T, Krønsj, Friskis & Svettis kan du få studentabonnement

✔De fleste aviser har også studentrabatt.

✔Mange ulike frisører har studentrabatt.

✔Mange tannleger har også rabatt for studenter

✔Spør om rabatt der du synes de burde ha det, så .kanskje de gir deg det!

Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: