(StudentTorget.no):

I slutten av mars begynner årets loppemarkedsesong. Fra og med da er det ulike loppemarkeder på ulike skoler i alle helgene fremover. Om du er tidlig ute og vet hva du er på leting etter, kan denne være en god anledning til å spare penger og gjøre noen kjempekupp. 

- I løpet av våren og høsten blir det gjerne to-tre loppemarked. Det varierer litt fra år til år, men det blir alltid noen, forteller Siri Lill Sletvold (24). 

Sletvold studerer filmvitenskap i Trondheim og jobber deltid på Fretex. Hun elsker å kjøpe brukt og handler gjerne både klær og møbler på loppemarked. 

- Jeg handler brukt fordi det er billig og miljøvennlig i tillegg til at utvalget har blitt så bra de siste årene, sier hun. 

 


IVRIG LOPPISGJENGER: Siri Lill Sletvold (24) gleder seg til loppissesongen starter.

 

Brukt er billig

Sletvold kan fortelle at hun kjøper mesteparten av klærne sine på Fretex. På den måten kan hun alltid følge trenden uten å bruke mye penger på det. 

- Man kan vel si at jeg hver dag har minst ett brukt plagg på meg, om ikke mer. Enkelte dager har jeg komplett antrekk fra Fretex, sier hun. 

Hun har kjøpt både olabukser, festkjoler og sko brukt. 

- Jeg har fem-seks jeans fra Fretex, tre av dem fra Cheap Monday og alle kjøpt for mellom 10 og 50 kroner, forteller hun. 

I tillegg til dette har hun funnet en god del småmøbler både på Fretex og på loppemarked. 

- For litt siden kjøpte jeg både skohylle og stuebord på loppemarked. Tidligere har jeg kjøpt LP-spiller, vannkoker og hårføner på ulike loppiser. 

 

Kupp på loppis

Selv om Sletvold handler mye på Fretex er det når hun er på loppemarked hun er på leting etter de gode kuppene. 

- Flott servise fra en av de store norske fabrikkene finner man ofte billig der, i tillegg til diverse ting man kan bruke som innredning. Filmer, bøker, krims og småmøbler håper jeg alltid å finne på loppemarked, forteller hun. 

Om hun kunne valgt selv hadde Sletvold gjerne kjøpt enda mer på loppemarked. Men siden samboeren ikke har den samme begeistringen for brukte ting har hun måtte gå med på å kjøpe de store møblene som sofa og seng nye. 

 

Ikke bare kjøp, men gi

Det er viktig å huske på at loppemarkeder ikke bare har en funksjon. Du kan kjøpe ting til en billig penge der, men du kan også bli kvitt ting du ikke lenger har behov for.

Siden den kommende loppemarkedsesongen er rett etter vinteren kan dette være en fin anledning til å kvitte seg med de vinterklærne du ikke lenger kommer til å bruke. Gå gjennom klesskapet ditt. Prøv på klærne og tenk etter om dette er et plagg du noen gang kommer til å bruke igjen eller ikke. Dersom svaret er nei, finnes det ingen god grunn til ikke å gi det til ditt lokale loppemarked.

Siden loppemarkedsesongen kommer to ganger hvert år, er dette en glimrende måte å få orden i klesskapet på etter både vinter- og sommersesongen. En fin måte å finne ut hvor mye du bruker de forskjellige klærne du har i klesskapet.