(StudentTorget.no):

Søndag den 9. februar 2020 er morsdag og nå som dagen nærmer seg med stormskritt, så er det på tide å finne ut hva du skal overraske mamma med på morsdagen. Det er ikke alltid de dyreste gavene som betyr mest, og du kan gi bort herlige gaver til moren din, uten at du tømmer lommeboken før neste utbetaling fra Lånekassen.

 

Lag ditt eget kort

Mange pleier å gi bort et kort på morsdagen, men for de aller fleste er dette kortet noe du har kjøpt i butikken og skrevet «gratulerer med morsdagen til verdens beste mamma» på. Gjør gjerne noe mer ut av kortet! 

Skriv et brev
Morsdagen kan være den perfekte muligheten til å få sagt akkurat hvor mye du setter pris på moren din, så skriv gjerne et brev som du kan gi til henne på morsdagen. Fortell henne om en situasjon hvor hun hjalp deg eller en gang hun stilte opp for deg når du trengte det. Fortell om da du var liten og hun lagde krone av løvetann, som du kunne ha på deg på skoleavslutningen. Skriv om hvor mye du savner at hun vasker og bretter klærne dine eller støvsuger rommet ditt, nå som du ikke bor hjemme lenger og må gjøre alle tingene selv. Her er det bare fantasien som setter grenser, og de aller fleste mammaer setter utrolig stor pris på slike brev. 


Lag ditt eget kort
Å lage sitt eget kort kan være med på å gjøre gaven mer personlig og trenger ikke være spesielt vanskelig. Tørkede og pressede blomster eller planter kan bli vakre dekorasjoner på morsdagskortet. Har du ingen blomster hjemme, så kan du spørre om de har noen til overs i blomsterbutikken. Kanskje har de blomster som har falt av bukettene eller plantene i butikken, som du kan få med deg hjem gratis? 

Andre forslag til dekorasjoner kan være å bruke «glitterglue» til å skrive eller tegne på forsiden av kortet. Skriv for eksempel ned favorittsitatet til moren din eller gå gjerne for «verdens beste mamma».

Et annet forslag kan være å bruke ark i ulike farger og lime disse sammen for å lage et kort i regnbuefarger. Er du flink til å tegne eller male, kan du dekorere forsiden med egne tegninger eller malerier. 


 

Å pakke inn gaven

Å pakke inn gaven kan gjøres så enkelt som mulig, med litt gavepapir og noen teipbiter, men det kan også gjøres mer ut av gaven.

Bruk papir du kan tegne eller skrive på
Bruk gjerne brunpapir til å pakke inn gaven. Dette kan du tegne eller skrive på, lime bilder på utsiden av eller lignende. 

Dekorer gaven
Bruk klistremerker, tusjer, glitter og farget papir til å dekorere gaven. Bruk fargerike bånd i stoff til å knyte i en sløyfe rundt presangen. Ta gjerne i bruk det du finner ute i naturen, som tørkede blomster, kongler eller skjell, og bruk dette til å dekorere gaven.

Bruk en gaveboks
Hvis du er dårlig til å pakke inn alt av gaver som ikke er firkantet, så kan du bruke en boks til å pakke inn gaven. Bokser av papp, med fine farger og mønstre, kan blant annet kjøpes billig på butikker som TGR, Søstrene Grene eller andre hobbybutikker.

LES OGSÅ: Spar penger - lag julegaver som metter

 

Forslag til gaver

Her er StudentTorgets forslag til billige, kreative gaver du kan gi til moren din på morsdagen i år:

Opplevelser
Å gi en opplevelse i gave trenger ikke å bety en weekendtur til New York eller dyre konsertbilletter. Ta med moren din på en tur i skogen eller på fjellet. Dra på kafé eller ta henne med på en rundtur i studentbyen neste gang hun kommer på besøk. Gå en tur langs fjorden eller i parken. Snakk sammen, nyt øyeblikket og skap nye minner sammen. Dette er en gave dere kan huske for resten av livet.

Hjemmelagde kaker eller søtsaker
Overrask mamma med en kake på morsdagen! Denne kan du bake fra bunnen av eller bruke en ferdigpose til å lage. Dekorer kaken med melis, smørkrem og/eller strøssel og dekorasjoner i ulike farger!

Lag dine helt egne brownie cake pops! Slik gjør du det: Lag en brownies, hjemmelaget eller fra en kakemiks. La kaken avkjøle seg. Rull kaken i passe store kuler, etter hvor store du ønsker at cake popsene skal være. Stikk pinner av tre eller plastikk i alle cake popsene. Cake pops kan dekoreres med smeltet sjokolade, smørkrem, melis og/eller strøssel i ulike farger. Kakene serveres stående i en kopp eller vase, og ser helt fantastiske ut! Hvem blir vel ikke glade for en bukett med cake pops på morsdagen?

Et annet tips kan være å gi bort en kopp med varm sjokolade, før den er laget selvfølgelig! Gaven består her av en pen kopp (denne kan for eksempel kjøpes second hand), kokesjokolade og marshmallows. Alt mammaen din trenger å gjøre er å varme opp melk sammen med sjokoladen, og så får hun sin helt egen kopp med varm sjokolade!

Frokost på sengen
Du kan overraske moren din med frokost på sengen på morsdagen. Ikke fortell henne at du kommer, men få noen andre til å slippe deg inn (eller lås deg inn selv), og lag i stand frokost før hun våkner. Hjemmelaget middag faller også i smak hos de aller fleste mødre. Overrask henne med favorittretten eller kanskje noe nytt hun har hatt lyst til å prøve?

Hjemmelagde gavekort
Når du flytter hjemmefra og starter studentlivet i en helt ny by, så er det lett å glemme at også foreldrene dine blir eldre. Snart er det kanskje ikke lenger du som trenger hjelp, men foreldrene dine. Uansett, så kan det være fint å overraske mamma med hjemmelagde gavekort, hvor du tilbyr deg å hjelpe henne med ting som å lage middag, handle mat, vaske huset, eller lignende. Disse gavekortene settes alltid stor pris på, og kan være gull verdt i en travel hverdag.

En krukke med komplimenter
En krukke med komplimenter er en utrolig hyggelig gave å få, og kan gis bort til mamma, pappa, kjæreste og venner, avhengig av anledningen. Alt du trenger er en glasskrukke å legge komplimentene i og lapper til å skrive komplimentene på. Lappene kan du for eksempel lage av farget papir, i ulike nyanser av rødt og rosa, klippet ut i hjerteform. Slik gjør du det: Du klipper ut alle hjertene, skriver komplimentene på lappene, bretter lappene pent sammen og legger de i krukken. Her får moren din sin helt egen krukke med komplimenter, som kan tas frem når hun har en dårlig dag og trenger å høre noe hyggelig.

Blomster
Det er ikke til å legge skjul på at mange elsker å få blomster. Oppmerksomheten får mange til å føle seg spesielle, og blomster lyser virkelig opp rommet og hverdagen din. Det er mye du kan gjøre for å gjøre blomstene til noe mer enn «bare» en bukett med blomster. Legg ved et hyggelig kort eller lær deg «blomstenes språk», og hva de ulike blomstene og fargene betyr. Da kan du legge ved et kort som forklarer hvorfor du har valg akkurat disse blomstene og hva de ulike blomstene betyr.

Lag en «Care Package»
Å sette sammen en «Care Package» med alle de små tingene moren din liker, kan være den perfekte morsdagsgaven. Fyll for eksempel en eske med te, sjokolade, håndkremer, såper og andre småprodukter. Slike småprodukter kan fåes kjøpt billig i butikker som TGR, Søstrene Grene, Normal, VITA og Nille. Mer eksklusive småprodukter, for deg som har litt mer å rutte med, finner du på Body Shop, Rituals, apoteker og parfymerier. Du kan også lage hjemmelagde smågaver, som hjemmelagde karameller, en collage med bilder av deg og moren din, innrammede bilder laget av tørkede blomster eller tegninger/malerier du har laget selv.

  

Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: