(StudentTorget.no):

Et nytt semester står for døren, og i løpet av de neste ukene kommer horder av gamle og nye studenter til å stimle sammen ved landets høyere læresteder.

Enten du er en garvet student som har tilranet deg mangt et studiepoeng i tidligere år eller bare en fersking i gamet, kan det være lurt å planlegge hvordan du kan spare penger.

Kombinasjonen av ekstra stort stipend i august og morsomme uker preget av fadderuke og få akademiske krav i form av innleveringer og eksamener, gjør at det kan bli en utfordring å holde på pengene. Her er noen enkle tips til hvordan du kan spare penger de første ukene av semesteret.

 

1. Ikke krise om du mangler ting til hybelen

Hvis du er ny student og nettopp har flyttet inn på hybel, tør vi hevde at det ikke er nødvendig å kjøpe inn alle mulige slags småting som hører med til det å bo for seg selv. Det er tross alt ikke krise om du mangler et IKEA-bilde på veggen, om du ikke har stoler som matcher kjøkkenbordet ditt eller mangler potteplanter.

Du trenger ikke kjøpe alt på en gang, og klarer deg helt fint uten å være helt innflyttet den første uka.


 

2. Kjøp pensum brukt

Dette tipset er en gjenganger du sikkert har hørt før, men vi sier det igjen: kjøp pensumbøker brukt! Ikke gå i den klassiske fersk student-fella og kjøp alle bøkene i bokhandelen. Det finnes mange Facebook-grupper for kjøp og salg av pensumbøker. Er du ny student kan du snakke med fadderne, så hjelper de deg sikkert med å finne frem.

Ikke glem at det er unødvendig å kjøpe alle bøkene på pensum. Noen av bøkene står bare oppført med enkeltkapitler og noen få sider. I begynnelsen bør du derfor fokusere på å få kjøpt inn bøkene som tar stor plass på pensum.

LES OGSÅ: Lene (29) ble gravid første året på studiet: – Det gikk overraskende bra!

 

3. Ikke hopp på alle gode tilbud

Det er ikke bare nye studenter og faddere som befinner seg i nærheten av campus i de første ukene av campus. Bedrifter og organisasjoner er fullt klar over det kommersielle potensialet som finnes blant landets studenter, og det er derfor ikke uvanlig å få tilbud om alt fra billigere mobilabonnement til studentforsikring. Vi anbefaler å ikke la seg friste og heller bruke pengene på andre formål.

LES OGSÅ: Fastrenter i Lånekassen mai 2017

 

4… Men se etter goodiebags!

Men se etter goodiebags! Alt fra bedrifter til studentsamskipnaden i byen der du studerer kan finne på å dele ut goodiebags til studenter som er på riktig sted til riktig tid. De kan innholde alt fra kondomer til ferdig-brownies, så her er det bare å holde øynene åpne.


 

5. Finn studentrabatter

Finn ut hvilke butikker og bedrifter i nærheten som har studentrabatter. Noen ting, som for eksempel frisør og tannlege, er tross alt noe man trenger også som student. På StudentTorget.no har vi i skrivende stund over 2.000 studentrabatter, tilbud og dealer som gjør at både mat, trening, ferie og helsetjenester blir billigere for lommeboka.

LES OGSÅ: Ikke betal unødvendige renter til Lånekassen

 

6. Finn ut hvor det er billig øl

Festing og uteliv er en nærmest obligatorisk del av studietiden for mange. Er du en av dem som liker å nyte en halvliter eller fem med jevne mellomrom, anbefaler vi at du sjekker hvor du finner billigst øl.

I større byer er det ikke uvanlig at diverse utesteder prøver å føre studentvennlige ølpriser, så det bør ikke være umulig å finne et rimelig sted å nyte sin pilsner.

LES OGSÅ: Slik får du klærne dine til å vare lengre

 

7. Lag et budsjett

Vi vet hva du tenker: Det er såå kjeeedelig! Vi er helt enig, men tror likevel det er lurt å sette opp et budsjett for å få kontroll over utgiftene. Bank i bordet så er det heller ikke en umulig øvelse å sette opp et budsjett for et menneske som i utgangspunktet kvalifiserer til høyere utdanning i Norge.

Hvis du likevel ikke skjønner hvordan du gjør det, har vi mange glimrende guider på StudentTorget, som for eksempel denne.

 

Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: