Mai, siste lånet er ankommet kontoen, konkursen truer i juni. Ofte er eksamen avsluttet i mai, men man begynner ikke i sommerjobb før rundt 20. juni. Hvordan kan vi tjene penger raskest mulig i mellomtiden?

 

God selger?

Har du litt salgstalent, er det intet som kan berike kontoen raskere og fyldigere enn en salgsjobb. Det kryr av salgsjobber blant annonsene, og man får stort sett lønn som provisjon. Dessuten er disse ofte lagt opp på den måten at man har mulighet til å for eksempel jobbe tre uker i strekk. Så ukene etter eksamen, inntil startdato for annen sommerjobb, kan med stor fordel tilbringes på telefon, eller face-to-face på Karl Johan. MEN, eier man ikke salgstalent, så er inntektsmulighetene lavere enn i alle andre jobber.

Finn salgsjobber hos:

 • Alle mediebedrifter, fra aviser og magasiner, til mediebedrifter
 • Humanitære organisasjoner
 • Telefonselskaper
 • Forlagsbransjen
 • Private bedrifter for øvrig, innen alt fra kosmetikk og helsekost, til maskiner og landbruksmidler
 • Den kjæreste, kjenteste og mest forhatte av dem alle: Forsikring. Tjen fett på å ringe og minne folk på at de kan dø når som helst!

Hvilke egenskaper krever salgsjobben?
Lars Martin Torp, salgsansvarlig i avisen Vårt Land, forteller oss hva de vektlegger som gode salgsegenskaper.

─ Det er først og fremst en stor fordel å ha god muntlig fremstillingsevne, opplyser Torp.

I tillegg nevner han egenskaper som stå på-vilje og kreativitet som positivt for salgsjobben. Man bør også ha gode sosiale egenskaper.
─ Det er viktig å kunne møte mennesker på en bra måte, både på telefon og ute på stands hvor man møter folk ansikt til ansikt.
Han bekrefter at dette er en type jobb hvor man kan tjene penger raskt.

─ Det er gjennomsnittlig mye høyere timelønn i en salgsjobb som dette, enn andre jobber med fast timelønn, understreker han.

Vårt Land ønsker også at man kan identifisere seg med produktet de fører. For mer informasjon om ledige jobber, gå inn på www.vl.no.


Fleksibel, liker folk, men misliker salg?
Er du lite fristet til salgsarbeid, misliker provisjon, men vet å sette pris på en god bonus? Da er kanskje telefonintervju en karrieremulighet. MMI tilbyr ved jevne mellomrom fleksible jobber, hvor man selv velger hvor mye man vil jobbe. Ring rundt: ”Hei, hva vet du om ulike typer smør?”
Kjekk jobb!


Intervjuere for Gallup gir også gode muligheter for fleksibilitet og mye jobbing. Her må du minst kunne jobbe 2 ganger i uka, men du kan også jobbe mer – opptil hver dag. Jobber du hver dag i tre-fire uker, har du husleia på plass for måneder framover!

Hvilke muligheter gir gallup?
Birgitte Moen, kontaktansvarlig hos tns-gallup, forteller at søkere vurderes ut fra CV og intervju, men at jobben i utgangspunktet er mulig å få for alle som er over 18 år, har kjennskap til bruk av PC og snakker flytende norsk.

─ Jobben innebærer intervju per telefon og registrering av informasjonen som innhentes på PC, forteller Moen.

Hun forteller at man i utgangspunktet bør jobbe minst to faste vakter i uken på kveldstid eller helg. Men at man utover dette kan sette seg opp på ekstravakter, dersom man ønsker. Men det gledelige er at man også kan jobbe mye, mye mer!

─ Man kan jobbe opp til 40 timer per uke inkludert de faste vaktene. Men tanke på lengde på ansettelsesforholdet er det ønskelig at man blir her minst et par måneder, men man har oppsigelsestid på en måned ut påfølgende måned (hvis man sa opp i dag måtte man jobbe ut juni osv), forteller hun.

Dette er altså en god sjanse for å jobbe en måned, fram til sommerjobben trer i kraft. 

LES OGSÅ: 10 gode råd for bedre studentøkonomi

 

Tåler du smerte?

Statens arbeidsmiljøinstitutt er en av dem som søker forsøkspersoner. Her kan man sitte stille og motta smertefulle varmestimuleringer for 150 kroner timen. Noe for deg?

LES OGSÅ: Studenter svindler Lånekassen for 72 millioner

 

Selvironi?

Det kryr av Eventbyråer, som spesielt søker etter nye folk i sommerhalvåret. Har du nerver til det, så kan du henvende deg til et passende, eller gjerne alle sammen i en fei, og ofre deg selv som alt mulig-person. Disse tilbyr ulike jobber på oppdragsbasis. Men, vær obs på at du kan ende opp som fjes i et vegghull, som småunger i fornøyelsesparker kaster kaker mot.

 

Sjekk jevnlig!

 • Manpower.no
 • Finn.no
 • KarriereStart.no
 • Avisannonser
 • Hjemmesidene til ulike kjente og profilerte bedrifter

Søk for harde livet!

Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: