(StudentTorget.no): 

Om du nettopp har flyttet hjemmefra og kun lever på studielån er det lite fristende å bruke penger på forsikring. Men, er du en av de som velger å droppe forsikringen kan det koste deg dyrt dersom du blir utsatt for tyveri, brann eller en ulykke.

- Om du ikke er forsikret må du selv dekke tapet når ulykken oppstår, forteller Anette Heggeneset, produktutvikler for Gjensidige.

 

Flere av de store

forsikringsselskapene tilbyr egne forsikringspakker for studenter og unge. Dersom du ønsker å selv sette sammen forsikringspakken din kan det være lurt å se på hva disse pakkene inneholder. Felles for både studentpakken til Gjensidige og startpakken til If er at både reiseforsikring og ulykkesforsikring står sentralt.

 

 

Dårlig forsikret: Studenter er dårlige til å forsikre seg, forteller produktutvikler for Gjensidige, Anette Heggeneset.

 

Allerede dekket?

Om du skal sette sammen din egen pakke anbefaler Heggeneset deg å velge reiseforsikring, ulykkesforsikring, og innboforsikring hvis du ikke er dekket av foreldrenes forsikring. For de som bruker egen bærbar pc på skolen anbefaler hun også å inkludere pc-forsikring i pakken.

- I vår studentpakke tilbyr vi i tillegg studieavbruddsforsikring for de som går på privatskole og må betale skolepenger. Om man da blir syk eller utsatt for en ulykke slik at studiene må avbrytes, kan man få erstattet skolepengene, forklarer hun.

Dersom du begynner studiene tidlig og er under 20 år bør du undersøke om du allerede er dekket av dine foreldres forsikringer. Hos Gjensidige er også barnas eiendeler inkludert i foreldres innboforsikring så lenge de bor hjemme, er i militæret eller studerer og ikke har meldt flytting hjemmefra.

Dersom foreldrene dine har reiseforsikring for familie i Gjensidige, er du dekket på denne forsikringen frem til første hovedforfall etter du har fylt 20 år, sier Heggeneset.

 

Reiseforsikring dekker mer enn ferie

Heggeneset forteller at det studenter ofte er dårligst på er ulykkes- og reiseforsikring.

- Det er nok mange som tenker at man kun trenger reiseforsikring når man er utenlands på ferie, dette stemmer ikke. Reiseforsikringen gjelder også i fritiden. For eksempel hvis du blir ranet på vei til skolen eller på shoppingtur i byen.

 

Studenter i utlandet

 

HVILKE FORSIKRINGER BØR DU HA SOM STUDENT:

Reiseforsikring

Ulykkesforsikring

Innboforsikring

Pc-forsikring

Sykdomsforsikring (dersom du studerer i utlandet.)

Forsikring ved studieavbrudd (dersom du går på privatskole med høy semesteravgift.)

Om du studerer i utlandet er det enda en forsikring du bør være spesielt påpasselig med å ha.

Det er spesielle regler for å få dekket sykeutgifter når du studerer i utlandet. Du bør derfor undersøke med NAV eller forsikringsselskapet om du bør tegne en egen sykeforsikring. Sykehusopphold i utlandet kan være veldig dyrt å dekke av egen lomme.

- Gjensidige  har en egen forsikringspakke for studenter i utlandet. Denne forsikringspakken inneholder det mest nødvendige for deg som er utenlandsstudent: reiseforsikring, ulykkesforsikring, innboforsikring, forsikring ved studieavbrudd og hjemtransport ved egen sykdom eller sykdom/dødsfall i nærmeste familie. I tillegg kan de som har behov for det inkludere sykeforsikring i sin forsikringspakke, sier Heggeneset.

Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: