(StudentTorget.no):

Jobbsøkere har mye å tjene på å gå nye veier og bruke innovative måter å markedsføre seg selv på - for virkelig å bli husket av sjefen. Her er noen kreative teknikker som har blitt brukt av andre - med stort hell i USA.
 
Den amerikanske væremåten er mer direkte og for oss nordmenn brautende. Alle tips under er derfor som følge av forhold på det amerikanske arbeidsmarkedet.
Likevel er jo den røde tråden i å skaffe seg en jobb de samme tre gode rådene. Aktivitet. Aktivitet. Aktivitet.
 
Her er tipsene fra den amerikanske undesøkelsen:
 
 
 

Gå rett inn uten å ha en avtale

 
Finn ut hvilket firma du vil jobbe for og hvilken person som er den rette å snakke med. Bare gå rett inn for å snakke med vedkommende. Hvis sekretæren sier at personen ikke kan møte deg umiddelbart, sett deg ned og vent - selv om det tar mesteparten av dagen. Ofte lønner det seg å bli intervjuet før intervjueren får sett cv-en din. Det er lett å utelukke kandidater kun på grunnlag av en cv. Et ansikt-til-ansikt-intervju gir deg muligheten til å gi et godt førsteinntrykk.
 
 

Tilby deg å ta på deg ugunstige vakter

 
Få arbeidsplasser opererer kun med ni til fem-skift. Du kan gjøre et godt inntrykk på en fremtidig arbeidsgiver og utkonkurrere andre kandidater ved å si ja til jobbing på sene kvelder, eventuelt netter og i helger. Ugunstige vakter er som oftest også solid betalt - ingen ulempe!
 
 

Ta kontakt utenom kontortid

 
Mange arbeidsgivere bruker lørdager og helligdager til å komme ajour på jobben. Du kan få i stand et umiddelbart intervju ved å kontakte sjefen på kontoret utenom normalarbeidstid. Da har sjefen kanskje bedre tid, også. Få tak i internnummeret til sjefen på forhånd.
 
 

Dra nytte av fritidsaktiviteter

 
Hvis din forhåpentlig fremtidige sjef trener regelmessig på et treningssenter, planlegg å være der samtidig. Dette gjelder også andre fritidsaktiviteter.
 
 

Oppsøk sjefen på parkeringsplassen

 
Finn ut hvor sjefen parkerer og planlegg å være der når han kommer på jobb om morgenen. Et "tilfeldig møte" kan fort ende i et jobbintervju.
 
 
(Kilde: California Job Journal/ DN.no)
 

LES OGSÅ: Pene jenter bør droppe bilde i CVen