Treffer skiltet urbanbefolkningen?

Kom inn, kom inn - her kan du puste fritt
I kaoset av åletrange bukser, hjemmestrikkede sjal og svensker, er det bare ett fristed igjen på Grünerløkka. Det heter Baldoria og er like halvfullt hver eneste helg.

 

Det tok litt tid før Grünerløkkas befolkning oppdaget at det av og til kan være litt trivelig å gå på steder der ølen koster under seksti kroner, og samtaler kan føres uten å ty til primalskrik. Stedet som først ble offer for dette var Cafe 33. Erfarne drankere som tidligere slappet av på puben, ble etter hvert byttet ut til fordel for unge friskuser i tredveåra som diskuterer Jon Fosses siste orgie i dialogkunst. Heldigvis har de fleste enda ikke oppdaget Baldoria! Stedet har mange fellestrekk med Cafe 33 før revolusjonen: Billig øl, utbrent musikk på lavt volum, bartendere som kjenner to drinker (øl med sidevogn) og innredning inspirert av danskebåten.

Denne helgen besøkte jeg stedet både fredag og lørdag. Jeg brøytet meg forbi de minglende, røkende og samtalende utenfor Fru Hagen. Der overhørte jeg en samtale om Tinariwens fantastiske konsert på Øya i sommer. Samtalepartnerne hadde oppdaget at menn med fremmedkulturelle hodeplagg også kunne spille elektrisk gitar! Begeistringen gikk nesten over i vannlating, når jeg opplyste dem om at bandet attpåtil kom fra noe så unikt som Malawi. Fristelsen for å besøke Fru Hagen falt i grus, og jeg ruslet videre til Baldoria. Stedet var nesten tomt, og de som var der hadde nok med seg og sine.


 

Endelig pusterom

 

 

Intet er bedre en en kald Ringnes ispedd snusubåter
Meg og mine satt oss ned ved et av de mange ledige bordene. Vi nøt den fortreffelige ølen og behagelige stemningen. Resten av klientellet var enten godt over førti, eller unge folk påfallende lite oppdatert på klær- og hårfront. De fleste bar også preg av relativt stor sjenanse for andre folk. Skikken på Baldoria er nemlig å snakke med dem man har rundt sitt eget bord! Hvis en av gjestene var så uheldig å bli sittende alene en stund, ble blikket festet godt ned i bordplaten. Baldoria er en samling av antiminglere uten sidestykke. Fylleangst har aldri rammet noen som har vært ute på Baldoria.

 

Høge hæler og u-sving

 

 

At ruter er representert på catwalken i høst, har stamklientellet fått med seg.
Av og til dumpet det inn jenter med klikk-klakk-sko som var for fulle til å komme inn andre steder. De fleste så lett forvirret ut etter å ha glidd inn døra uten noen form for kø eller tryneskjekk fra dørvakter. De holdt som regel stand en øl, før nervøsiteten over å ha falt utenfor løkkas trendy unikhet ble for stor. Gjennom vinduet så man dem alle jogge i lett tempo over til Fru Hagen for å danse til nyoppdagede DJ Olle Abstract.

 

Unngå innpåslitne nye bekjenskaper

Etter siste slurk og stengetid, kunne vi med stor tilfredshet fastslå at vi ikke hadde blitt kjent med et eneste nytt menneske denne kvelden. På andre siden av gaten har man derimot inngått avtaler om å møtes på Dans for Voksne, for å høre på det siste innenfor japansk støyprog.

Når du først er ute på Grünerløkka, er det nok med hensikt å skulle være et vandrende reklameskilt for deg selv og dine unike interessefelt. Men sett av en time eller to på lørdagskvelden. Vask av deg uttrykket som sier "jeg bærer på en spennende, uoppdaget hemmelighet", sleng innom Baldoria, og innta opplevelsen av å kunne puste på utpust!

LES OGSÅ: Valg av yrke: Trivsel på jobben

 RELATERTE ARTIKLER
- Fenomenet diskodrops
- Oslos ølbarometer, finn byens billigste halvliter!
- Studentbarer i Oslo
- Bydelsguide for Oslo