BOREALIS 09- 24-28 mars.

 

 

Når den tradisjonelle typen av musikkfestivaler florerer mer enn noensinne, kan det være forfriskende å prøve noe helt annet. Borealis i Bergen er her for deg som møter musikkhverdagen med åpent sinn og eventyrlyst.

For det skjer mye i festival-Norge som kanskje går mange hus forbi. Borealis feirer musikk av den mer eksperimentelle sorten, og skal fokusere på møtet mellom musikk, litteratur, film og billedkunst. Festivalen går av stabelen mellom 24. og 28. mars, og kan by på blant annet trav, tango, Faust og Biospheres symfonidebut, melder festivalen i en pressemelding.

Da Borealisfestivalen arrangeres i år, så er det for første gang med Alwynne Pritchard som festivalsjef. Hun har tidligere vært med som publikum og utøver, men har nå fått en helt annen rolle å gå inn i. Hun har utvilsomt en lidenskap for kunsten og musikken, som kommer tydelig frem i et bredt og unikt festivalprogram – men hvordan har det egentlig gått med forberedelsene?

- Det har vært noen hektiske måneder for å få alt på plass i tide, men vi er svært fornøyde med programmet og håper at folk synes det samme og kommer innom.

Og med et program som strekker seg fra britisk renessanse til tysk krautrock så er det noe for enhver smak her. Hva slags publikum kan man da forvente seg på Borealis?


- Det vi ønsker oss, og det vi har sett har vært tilfellet de siste årene, er at det er veldig mange forskjellige typer av mennesker som kommer. Det alle har til felles er en interesse for musikk, samt klassisk- og samtidig kunst og kultur. Den viktigste karakteristikken er nok at de har et åpent sinn og litt eventyrlyst.

Med muligheten til å få noen unike opplevelser og inntrykk, så er det jo også mye rundt forestillinger som utgjør en festival – hva kan man forvente seg av Borealis som festivalopplevelse? Festivalsjef Alwynne Pritchard
- Vel, jeg liker ikke å forklare i for mye detalj hvordan det kommer til å bli. Vi lever i en verden som er tvers gjennom markedsført, og folk vet nesten alltid hva de kommer til å få. Og dette er i aller høyeste grad en type festival hvor forskjellige mennesker sitter igjen med forskjellige inntrykk med tanke på hvordan folk tolker ting, så man må nesten komme å gjøre seg opp en egen mening.

Og det varierte programmet tilrettelegger for ulike festivalopplevelser, men hva er det folk bør sørge for å få med seg mest av alt?

LES OGSÅ: Podcastene som hjelper deg med karrieren

- Vi er svært stolte over å kunne gi publikum Faust i år. De tyske krautrock-legendene spiller på fredagen, og kommer til å levere en forestilling utenom det vanlige, forsikrer Pritchard.                           
            
- Og torsdag vil det være et arrangement som heter Shoes of Your Choice, som er et svært allsidig show med musikk, komedie og en rekke forskjellige små forestillinger.


Og for de som fortsatt er i tvil, så kan det lønne seg å få med seg åpningen av festivalen tirsdag 24. mars, et arrangement som er helt gratis og ligger an til å bli mildt sagt spektakulært:

- Det vil bli en flott åpning på Bergen Elektroniske Travpark, hvor vi har flere spennende og varierte artister skal spille for oss, samt at det vil foregå hesteløp under konsertene. Besøkende vil også få servert et glass vin ved ankomst og mat vil være tilgjengelig til rimelige priser.

LES OGSÅ: Ti klassiske julefilmer

Informerer Pritchard entusiastisk, før hun avslutter:

- Og ikke nok med det, men Borealis har også satt opp gratis busser fra Festparken direkte til Travparken. Bussene vil kjøre fra Festplassen klokken 18.15 og tilbake fra Travparken klokken 21.30.

Festivalledelsen setter pris på om de som tenker å delta sender en e-post til post@borealisfestival.no og forteller hvor mange de er slik at det blir satt opp nok busser

For mer informasjon kan du besøke arrangementets hjemmeside www.borealisfestival.no/