(StudentTorget.no):

Torsdag 27. oktober var det igjen duket for det største studentdrevne heldagsarrangementet ved Universitet i Oslo (UiO), dagen@ifi. Dagen har siden 2003 vært et fast innslag ved Institutt for informatikk (IFI), der hensikten er å minske avstanden mellom studenter og næringsliv, ved å være en begivenhetsrik, informativ og inspirerende dag. Dagen har vært en stor suksess, og også i år var det mye å skryte av, skal vi tro studentene.

Sunniva (19) og Nicolas (19) studerer begge til bachelor i Informatikk: design, bruk, interaksjon ved IFI, og var to av hundrevis som tok turen til bygget Ole Johan Dahls hus, som for øvrig hadde offisiell åpning tidligere i år. De syntes det var mye interessant å få med seg.

- Det er spennende å få litt informasjon om de ulike arbeidsplassene, og få litt informasjon om de som skal ansette oss i framtiden.

 

 

Informatikkstudentene mener at alt som har med data og gjøre er interessant, og synes det er gøy å kunne leke.

- Drømmejobben er å ta over jobben til Steve Jobs, eller i hvert fall å få jobbe i Apple og lage apps. Eller å bli IT-konsulent.


Dagen@ifi startet med frokost, og kantinen i informatikkbygget var fylt til randen med gjærbakst. De sultne studentene virket mer enn fornøyd med tilbudet, og gjorde seg gode og mette før de dro videre til de over 30 standsene som fylte hele 3 etasjer.

Bedriftene kunne fortelle at de primært så etter masterstudenter på 2. året, for både sommerjobb og fast ansettelse. Jevnt over synes bedriftene at IFI har mange spennende kandidater.

Simen (25) og Bjørn Erik (30) tar master i informatikk, og bruker dagen@ifi som er en anledning for studenter å sjekke ut jobbutsikter. Bjørn Erik kan også fortelle at han har avtalt et nærmere møte med en bedrift.

LES OGSÅ: Arbeidslivsdagene 2012 - Jusstudent

- Jeg har fått et intervju, og dager som dette gir gode muligheter for å få snakket med mange ulike bedrifter.

 

 

Mens Bjørn Erik ser for seg å bli en slags form for systemutvikler, drømmer Simen om å jobbe i Google. Og på IFI får de kompetansen som trengs.

- På informatikklinjen finnes det mange retninger man kan gå. Man får jobbe med problemløsning av logiske problemer. Og i tillegg får man laget noe konkret – man ser resultater av det man gjør.

I tillegg til å stikke innom bedrifter på stands, kunne studentene delta i ulike konkurranser, høre på  populærvitenskapelige foredrag og få ubegrenset med kaffe. Om kvelden ble dagen@ifi gjort om til kvelden@ifi, og det var DJ-er, konserter med Urørt-bandet Dråpe og den lovende popkometen Team Me, samt glitrende stand-up med Terje Sporsem.

LES OGSÅ: Bildeserie: Semesterstartsfest på Chateau Neuf

SE FLERE BILDESERIER PÅ STUDENTTORGET.NO