Denne uka ble Nor-Shipping 2011 arrangert i Oslo og Lillestrøm. Flere tusen sjøfartsinteresserte tok turen innom teltene på Rådhusplassen for litt maritimt påfyll.

Siden 1965 har Nor-Shipping-messa, en ledende møteplass for verdens shipping-industri, blitt arrangert annethvert år. Årets evenement går av stabelen 24-27. mai 2011 i Lillestrøm, og temaet er «Next Generation Shipping», med fokus på framtidige utviklingstrender, samt innovasjon og teknologi, miljø og nye områder og endringer i verdenshandelen.

Nytt av året er satelitt-arrangementet Nor-Shipping Campus på Rådhusplassen i Oslo. Nor-Shipping Campus er åpen for alle, og er en utstilling som tar for seg alle de ulike faktorene innenfor shipping.  I tillegg vil det også være praktiske oppgaver og aktiviteter, samt møter med representanter fra de forskjellige maritime næringene.

 

 

Omfattende bransje

 

Tusenvis av elever og studenter har tatt turen til Rådhusplassen. Noen for å lufte ideer, noen for å få informasjon om utdanningsmulighetene og andre for å skaffe kontakter i sin framtidige yrkesbransje. To av disse er Martine (23) og Kaja (22), som henholdsvis nettopp er ferdig med og går siste året på Maritim business i England.

- Vi er her for å høre på de forskjellige foredragene, og for å få med oss det nye innenfor shipping. Det er en interessant industri med få jenter, så det er virkelig en bransje hvor man kan bryte grenser og stikke seg ut dersom man ønsker det, sier jentene.


De valgte å studere i utlandet fordi det bød på mange unike muligheter.

- Det er spennende å dra ut. I tillegg lærer du engelsk flytende, som jo er alfa og omega i denne bransjen. Og du får kontakter over alt, sier jentene, og kan skilte med bekjente i Hellas, Tyrkia og Sør-Afrika.

I framtiden ser de ambisiøse jentene for seg å jobbe innenfor offshore og oljebransjen. De mener bransjen er veldig viktig for landet vårt.

- Norge har lange tradisjoner med olje, og det er noe vi er veldig gode på. Det er viktig å holde fast ved en slik bransje, det var jo den som bygget opp landet vårt, sier Kaja.

- Og jeg tror bransjen omfatter mye mer enn det folk tror, skyter Martine inn.

LES OGSÅ: Bildeserie - Xzibit og DJ Quick på Rokken

 

 

Nyttig arrangement

 

Selv håper Nor-Shipping Campus å bli møteplass og utstillingsvindu for rederier, verft, utstyrsleverandører, nyvinninger og utdanningsinstitusjoner. Det har de lykkes med, skal vi tro Jannik, Marius og Jacob. De tre 21-åringene har tatt turen til messa for å sondere terrenget.

- Vi vil se hva shippingverdenen har å tilby med tanke på jobber. Det er en måte å få «insight» i hva som skjer, sier Marius.

De tre guttene ser fram til en karriere innenfor den maritime bransjen, og drømmejobben er som megler i utlandet – og alller helst i Asia.


- Den maritime bransjen er utrolig internasjonal, du kan jobbe så å si hvor som helst. Det er mange muligheter, både innen transport, rederi, megling og teknisk.

Jannik liker spesielt godt tanken på at du slipper å bli fastlåst i en spesiell stilling hele livet.

- Om du utdanner deg innenfor shipping, er det ikke gitt at du kommer til å jobbe i samme avdeling hele arbeidslivet, du slipper du å bli «stuck».

Guttene synes Nor-Shipping-messa på Rådhusplassen har vært nyttig, og ser fram til å besøke den store messa i Lillestrøm senere, hvor planen er å skaffe kontakter.

 

SE OGSÅ: FLERE BILDESERIER FRA STUDENTTORGET.NO