Med sprudlevann, røde ballonger og rock fra et Bigbang i storform, feiret tusenvis av studenter og ansatte Universitetet i Oslos 200-års dag fredag 2. september.

Det var et feststemt publikum som tok imot Bigbang på Frederikkeplassen. Etter et tre timer langt vorspiel med fri flyt av kransekake og cava, var både studenter og ansatte ved Universitetet i Oslo (UiO) klare for knappe to timer med underholdning fra rockeveteranene.

Til stor glede for alle de oppmøtte hadde Bigbang for anledningen med seg en rekke venner på scenen, deriblant eks-Donkeyboy-vokalist Linnea Dale, King Midas-vokalist Ando Woltmann og frontmann i deLillos, Lars Lillo Stenberg.

Sjekk hva som skjer i din studentby!

 

Danset på Chateau Neuf

Etter den halvannen times lange konserten, til og med der sommerregnet viste respekt og holdt seg unna, trakk hordene videre til tidenes bursdagfest i to av universitetets mange høyblokker.

De kulturinteresserte kunne oppleve Arve Tellefsen på nært hold, samt taffelmusikk og kanapébonanza. I UiOs nye storstue, Ole-Johan Dahls hus, ble feiringen komplett med konserter av Oslo Ess og Tôg, stand-up, fotballkamp og Oslos lengste bar.

Tre av de som hadde tatt turen til Blindern for å feire jubilanten, var Amit (25), Ajub (31) og Chi (25) fra henholdsvis India, Tanzania og Vietnam. De tre utvekslingsstudentene tar alle master i International Community Health, og kunne fortelle om en opplevelsesrik bursdagsfeiring.


- Vi har sett på konsertene, og skal feste. Senere vil vi også ned og danse på Chateau Neuf. Og selvfølgelig samle inn ballonger, smilte de tre masterstudentene.

Til tross for at de kun har vært her i et par uker, har de kun gode ord å komme med om UiO.

- Det er bra at det ikke er diskriminering ved UiO. I tillegg går det mange mennesker med ulik bakgrunn her, så vi blir kjent med hverandres kulturer. Studiet gir oss også muligheten til å ta del i pensum ved ekstraaktiviteter.

De har valgt å ta mastergraden sin i Norge av mange grunner, og uthever spesielt det faglige nivået.

- Kvaliteten på utdanning og forskningen er veldig god, og masterprogrammet vi tar er ganske kjent blant utvekslingsstudenter. Vi vil si at det er det beste masterprogrammet i Norge. Og ellers er det lettere for oss å komme hit, da menneskene snakker engelsk. Og Norge som land er veldig idyllisk, og det er et trygt land med lite politisk ustabilitet.

LES OGSÅ: Bildeserie: Halloweenfest på NISS 2010

 

Kongen startet feiringen

Tidligere på dagen startet Kongen med følge feiringen i universitetets aula nede i sentrum, og det var minst like høytidelige stemning da festivitasen ble rundet av på Chateau Neuf. I regi av Det Norske Studentersamfund, fikk de feirende gjestene anledning til å danse natta gjennom på bursdagsnachspiel.

Og det hadde blant annet Ellen Røkkum (23) store planer om. Medisinstudenten trives veldig godt på Universitetet i Oslo, og er helt tydelig på hovedgrunnen til det:


- Det er mange skjeggete menn her! Dessuten er det vanskelig å komme inn på studiet, og da er det meget tilfredsstillende å faktisk ha gjort det. Og så har jo UiO et fantastisk bra roerlag, da?

Og mens festen fortsatte inn i de sene nattetimer, hadde Røkkum følgende å si om mottoet til feiringen; Også vi søker stjernene.

- I dag er vi alle astronomer!