Siden mai 2007, har lokalene til Det Akademiske Kvarter vært stengt grunnet oppussing. Nå er ventetiden snart over, 5. februar reiser Kvarteret seg fra asken som fuglen Fønix.

Da StudentTorget.no ankommer Kvarteret to uker før åpningsdagen, kryr det av arbeidende ildsjeler. Det snekres, males og bæres møbler for harde livet. Vår omviser Sindre Schjeldrup, sivilarbeider og organisasjonssekretær i Kvarteret, legger ikke skjul på at han er sliten.

– Det har blitt mye overtid i det siste. Jeg er sliten, men man ser jo resultater. Jeg jobber til gikta tar meg!

Noe det er lett å fastslå med én gang, er at dette framstår som et himmelrike i forhold til lokalene i Nygårdsgaten 2, det tidligere tilholdsstedet Kvarteret hadde.

Nye Kvarteret vil ikke overraskende bli et større og bedre kulturhus enn det var før stenging. Blant annet, har det kommet til en ny bar og et stort flerbruksrom, hvor det vil foregå alt fra forelesninger og debatter, til kino og nattklubb. I tillegg, vil selvfølgelig gamle kjenninger som Maos Lille Røde, Stjernesalen og Teglverket fremstå i ny prakt.

 

 

Alt under samme tak

Det er mange som venter på å flytte inn i Kvarteret.

Organisasjonene Aktive Studenters Forening (ASF), Realistforeningen, Immaturus og Studentersamfunnet vil igjen bli å finne i Olav Kyrres gate. I tillegg, gir de ulike salene mulighet for å arrangere konserter av alle slag samtidig.

Sindre Schjeldrup har, i likhet med mange andre, aldri opplevd det gamle Kvarteret, og han gleder seg til han selv endelig kan få ta del i det hele.

Jeg har jo hørt en del gode historier fra folk som vanket her før, forteller han.

Kvarteret er huset for både små og store hendelser, og Schjeldrup legger vekt på at dørene alltid er åpne på dagtid.

I Stjernesalen, har vi plass til omtrent 60 bord og dette er et av rommene som er mest brukt. På dagtid, vil foregå matservering, forklarer Schjeldrup.

 

 

Avhengig av frivillige

For at Kvarteret skal gå rundt, er man avhengig av frivillige studenter, noe det nå vil være ekstra behov for som følge av utvidelsen. Og skal man tro Kvarterets ansatte, er det sosiale miljøet og rabattert øl belønning nok.

Leder i Kvarteret, Stian Dahle, tror heller ikke at det vil bli noe problem å få tak i tilstrekkelig med frivillige.

– Vi har god pressedekning og mange studenter i byen. Det vil også være mye morsommere å jobbe her, nå som det er blitt større. Dessuten, er jo Kvarteret et veldig sagnomsust sted.


 

Frykter ikke konkurranse

Dahle tror heller ikke at det vil bli vanskelig å tiltrekke seg gjester og gjenetablere seg som et populært samlingspunkt for studentene. Kvarteret blir også ønsket velkommen av andre aktører på utelivsfronten i Bergen.

Leder i Hulen, Solgunn Slåtto, sier at de ikke er redde for nedgang i verken frivillige eller gjester.

– Vi tar alt som det kommer. Det som vil merkes er at konsertene som ASF har arrangert hos oss, vil bli flyttet til Kvarteret som før. Ellers gleder vi oss alle til å få et samlet Kulturhus igjen og ønsker dem lykke til.

På Vamoose, et sted som er innyndet hos mange studenter, er stemningen også avslappet i forhold til Kvarterets gjenåpning. Bartender på Vamoose og tidligere Kvarteret-gjenger, Glenn Kvernmo, frykter ikke sviktende besøkstall.

– Vamoose eksisterte allerede før gamle Kvarteret stengte, på den tida hadde vi nok gjester.

Kvernmo synes det blir gøy å få Kvarteret tilbake og ser fram til åpningsuka.

– Selv om levra mi er på Vamoose, er hjertet mitt alltid på Kvarteret.