(StudentTorget.no): 

Mest sannsynlig kommer du til å bli spurt om dine svake sider under jobbintervjuet. Alle har dem, også de som intervjuer deg. Så for all del, ikke si at du ikke har noen. Det er blank løgn, noe som ikke sømmer seg, verken i det daglige, eller i en intervjusituasjon.

Trikset er å vri dine negative sider til noe positivt, for eksempel ved å peke på situasjoner hvor de faktisk kan komme til gode.

Her er noen eksempler på vanskelige spørsmål som kan dukke opp, og tips til hva du kan svare:

 

Er du ofte usikker?

Si at du noen ganger har en tendens til å være usikker på deg selv, og undervurdere egne talenter. Legg vekt på dette: Du kjører ikke et eget løp, men vil forhøre deg rundt og trekke inn andre i dine avgjørelser. Du både verdsetter - og lytter til - innspill fra kolleger.
Du jobber med å innse at du er kapabel - og tidligere suksesser har vist at du vet hva du driver med.

 

Er du for selvsikker?

Selvsikkerhet kan noen ganger oppfattes som arroganse, og, med noen få hederlige unntak, er ikke dette en spesielt høyt verdsatt egenskap. Si at du er selvsikker, men at du også i tillegg til å tro på det du gjør - står for det du gjør - og at du arbeider med å vise litt mer ydmykhet, uten å vise svakheter.

 

Er du litt selvhøytidelig?

Tar du ting veldig seriøst? Alltid? Er du rett og slett på grensen til å være uptight? For ikke å snakke om selvhøytidelig? Si at du noen ganger tar deg selv litt høytidelig - men at du samtidig viser andre den samme respekten. Du jobber med å få en litt mer avslappet holdning til deg selv, og hvordan andre oppfatter deg.

 

Er du alt for avslappet?

Har du en tendens til å ta litt lett på ting? Legg vekt på at det skal mye til for å bringe deg ut av fatning, og at du tar det meste med stoisk ro. Du er en nøkkelperson i en krisesituasjon. Du jobber med å vise mer engasjement.

 

Kilde: dinside.no

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: