(StudentTorget.no):

Klaus Joacim Sonstad (42) er journalist, foredragsholder programleder, forfatter og artist. Best kjent er han kanskje som Odin Jensenius i P3-programmet «Are & Odin», som han ledet sammen med Are Sende Osen. Han har også vært dommer i X-factor på TV2, og programleder for «Showbiz» på NRK

Sonstad har også gitt ut barneplaten «Indianer Cowboy» og bidratt med tekst til boken «Oppdrag: Mamma, pappa». Våren 2012 skal han lede programmet «Kvelden er din», sammen med Truls Svendsen på TV2, her skal de sørge for at drømmer folk har skal gå i oppfyllelse. 

Før journalistkarrieren tok av, var også Sonstad student, i hvert fall en liten stund. 

- Jeg studerte drama/teater og litteratur, tok henholdsvis mellomfag og grunnfag pluss noen småvekttall ved NTNU i Trondheim og Universitetet i Tromsø, før jeg ble hekta på journalistikken og droppa ut for godt.

- Vil du si at du var en flittig student?

 


MANGE BALLER I LUFTA: Klaus Joacim Sonstad droppet studenttilværelsen da han oppdaget journalistikken. Nå er han programleder, journalist, komiker, artist, forfatter, foredragsholder, pappa til tre og kjæreste til en.

- Nei, absolutt ikke. Jeg kan lite om mye.

 

Karrieremann

Sonstad sliter litt med å definere hva slags yrke han har, siden han gjør og har gjort  utrolig mye forskjellig opp gjennom karrieren. 


- I dag er jeg journalist, nei programleder, nei komiker, nei artist, nei; alt det der og litt til i tillegg til foredragsholder, konferansier, spaltist, barnemusikk-musiker, pappa til tre, og kjæreste til en.

- Hva er ditt beste minne fra studietiden?

- Åh, vanskelig. Hele året som grunnfagsstudent på drama/teater var fantastisk. Det godvonde halvåret i Tromsø. Og så littera-turen til Athen, der en gjeng av oss tok en ekstra uke på øya Egina. Heftige saker. Uforglemmelig.

LES OGSÅ: Are Kalvø - Min studietid

 

Ville grave seg ned

Det verste minnet fra studietiden til Sonstad handler om kjærlighetssorg.

- Det må være da det ble slutt med kjæresten i Tromsø. Da var jeg så langt nede at jeg sank under jordas overflate.

Hvis 42-åringen skal sette fingeren på noe han husker spesielt godt fra studietiden, må det bli diskusjonene og damene.

- Jeg minnes med glede alle de kule folkene med fremtiden foran seg, diskusjonene på røykerommet, kollokviegruppa med bare gutter som tok for seg alt mellom klode og evighet, de fine damene generelt, Monica, Line og Kristina spesielt.


-  Er det noe du ville gjort annerledes da du studerte?

- Jeg kunne vel ha engasjert meg enda mer i faglige ting, mens jeg i Tromsø burde ha blitt med på mer moro.

KLAUS JOACIM SONSTAD:

Født: 18. august 1969 i Tronheim.

Studerte: Drama/teater og litteratur ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim og ved Universitetet i Tromsø (UiT).

Yrke: Journalist, forfatter og artist. Er kanskje best kjent som Odin Jensenius i P3-programmet «Are og Odin» Har også vært programleder i «Showbiz» på NRK, han har gitt ut barneplanta «Indianer Cowboy», i tillegg til å være komiker, og foredragsholder. 

Aktuell: Til våren er Klaus Joacim aktuell med programmet «Kvelden er din» på TV2 sammen med Truls Svendsen. Her skal de oppfylle folks drømmer.  

LES OGSÅ: Min studietid: Are Sende Osen

 

 

- Demonstrerte mot utdanningsministeren

Han har også noen tips til nye studenter. 

- Carpe diem! Og, om du er student i Trondheim; hiv deg med i en gjeng på Samfundet. Fan-fucking-tastic.

- Hva irriterte deg mest som student?


Jeg husker at vi gikk i tog og ropte «HERNES MÅ FJERNES!» da han var utdanningsminister, men egentlig var jeg vel mest irritert i de periodene det ikke ble noe på meg.

Sonstad forteller at han har tatt med seg en hel del fra studietiden i Trondheim og Tromsø.

- Jeg har tatt med meg humoren min, interessen for andre mennesker og gleden over å bli kjent med nye og spennende folk. Som student møtte jeg hun som senere ble mor til mine to første barn, så hun er fortsatt med - selv om vi i dag er lykkelig skilt fra hverandre.

LES OGSÅ: Min studietid: Kristin Halvorsen

 

- Drømte om å bli likt

I sommerferiene måtte han som de fleste andre studenter finne seg en jobb for å tjene åenger. Den første sommerjobben var imidlertid ikke så suksessfull. 

- Jeg var jordbærplukker. En gedigen fiasko. De beste plukket to kurver for hver kurv jeg produserte.

- Hva var din første faste jobb? 

Har egentlig ganske mye jobberfaring fra mange forskjellige yrker, men den første og foreløpig siste faste jobben var som journalist i Adresseavisen i Trondheim. Siden har jeg vært frilanser/ansatt på kontrakt.


Hva drømte du om å bli som barn?

- Jeg drømte om å bli likt - av mange. Å være morsom og begeistre andre med humoren min.