(StudentTorget.no):

Kulturfestivalen UKA arrangeres annenhvert år i Trondheim av byens studenter. Festivalen strekker seg over tre uker og inneholder alt fra teater, debatt, foredrag og konserter.

Tronen og arven Espnes bærer videre inneholder en lang og stolt fortid. Artister som Jay-Z, Muse, David Guetta og Snoop Dogg har gjestet den tradisjonsrike festivalen, nå ønsker den ferske sjefen flere store artister til UKA.
 
- Det hadde vært kult om vi hadde fått Coldplay, om vi hadde klart å fått til det innenfor for de økonomiske rammene som er akseptabelt, så hadde det vært en superstor ting. Det ville blitt karakterisert som en veldig god 

UKAS STUDENT: 

Navn: Jørgen Espnes
Alder: 22
Studerer: Går 3.året bygg- og miljøteknikk

Studiested: Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU)

Aktuell: UKEsjef for norges største kulturfestival UKA som arrangeres annenhvert år i Trondheim

uke, tror jeg, sier Espnes.
 
Han drømmer også om Bruce Springsteen i Storsalen på Samfundet, men innser at lokalet kanskje er litt for smalt for en stor artist.
 
-Jeg nevnte under UKEsjefvalget at Bruce Springsteen i Storsalen er noe jeg drømmer om, men jeg tror han er for stor til storsalen, så det måtte blitt teltet i dødens dal. 
 

 

- Er det virkelig sant?

Etter fire timer med utspørring og grilling av aktuelle UKEsjefkandidater, kunne Jørgen Espnes sprette champagnen og skåle for seier

- Jeg ble selvfølgelig veldig glad og var det virkelig sant!? Det skjedde veldig fort. Det har ikke helt sunket inn. Det var overveldende og fantastisk gøy!

- Hva blir de største utfordringene med å kombinere UKEsjef vervet og studiene?

- Jeg vet at UKEsjefen i 09 fullførte studiene til normert tid, det er imponerende, jeg har bestemt meg for å ikke gjøre det. Jeg ønsker å ta litt færre fag hvert semester for å hele tiden sørge for at jeg har tid til UKA. UKA er det som går først for meg. Om studieprogresjonen blir utsatt litt og satt på vent og blir ferdig utdannet ett eller to år senere enn planlagt så er det greit fordi UKA har så mye mer å tilby meg og uansett så tror jeg at jeg vil lære veldig mye.


- Hvilken nytte tror du UKEsjef vervet gir deg for fremtiden?

-  Jeg vil lære mye om meg selv, mye om ledelse, lage budsjett, møte nye mennesker og organisasjonsdrift, prosjektledelse og prosjektstyring. Vil lære mye småting også.

LES OGSÅ: Benedicte Stølen er Ukas student - kroppsforkjemper og tegnspråkstudent

 

- Et fantastisk studiemiljø

- Hva er det beste med å studere?

- Det er hele pakka! Du har muligheten til å virkelig gjøre det du har lyst til. På videregående tar du fag som du kanskje ikke interesserer deg så mye for, men når du studere får du fagene som interesserer deg, selv om det dukker opp noen obligatoriske fag som ikke er like morsomme.


Det er et fantastisk studentmiljø i Trondheim med Universitetet, linjeforeningene, Samfundet og UKA. Det er så mye du kan gjøre og engasjere deg i og være deg selv.

- Og det verste?

- Du har litt skranten økonomi, det går greit. Du har stor frihet, det er jo bra, men samtidig så kan det forst bli slik at du får for mye frihet og ingen som bryr seg om studieprogresjonen din i forhold til videregående, men økonomien er jo egentlig det kjipeste.

LES OGSÅ: Simen Bredesen Hørthe er operastudent og Ukas student

 

Alltid samfundet

- Hvilke utested går du på når du skal på byen?

- Samfundet! Har egentlig ikke noe yndlingssted på Samfundet, det kommer litt an på hva som er kveldens gang. Tror det er hele huset, det er så mange forskjellige plasser. Du kan gå opp en trapp og du befinner deg plutselig på et helt annet sted med annen stemning og atmosfære.

Du kan velge tre mennesker - levende eller døde til din kollokviegruppe, hvem velger du og hvorfor?

Marit Breivik - Hun har en fantastisk måte å være leder på, hun sprer engasjement og gir mennesker stor frihet, men allikevel innenfor det som oppgavene.

Walter Lewin -Han er kanskje den beste foreleseren som finnes, en veldig god formidler og veldig engasjert. Han klarer å gjøre vanskelig ting enkelt. Han har videoforelesninger som sees på som underholdning. Det er kjempeunderholdene hvordan han legger forelesningen opp og hele den karakteren er en god formidler, noe vi gjerne skulle hatt mer av.  

Nils Borh - Er ikke helt sikker på om det er sant, men har hørt at han hadde den beste eksamensbesvarelsen noen sinne, om barometeret. Oppgaven han fikk var å finne høyden på en skyskraper ved hjelp at et barometer. Han nevnte alle andre enn det som var fasitsvaret og alle andre måter som var korrekt. Skulle gjerne ha levert inn verdens beste eksamensbesvarelse selv. Måten han tenker på er originalt og utenfor boksen.