(StudentTorget.no):

- I min tidligere jobb i reklame- og designbransjen, har jeg jobbet mye med offentlig sektor, og samtidig fattet en ganske sterk interesse for politisk liv og samfunnsbygging. Nå har jeg fått masse tid til å bruke på meg selv på andre måter enn jeg kunne før, derfor bestemte jeg meg for å fylle på med ny kunnskap. Kunnskap som er fullstendig annerledes enn hva jeg har opparbeidet tidligere, sier Lasse Christensen. 



I dag nyter 66-åringen livet som student, tross aldersforskjellen hindrer det ikke Christensen å være en del av studiemiljøet, selv om det byr på utfordringer er han imponert over dagens studenter.  



- Det eneste negative, er at jeg kanskje føler meg litt som en inntrenger i miljøer jeg ikke hører hjemme, på grunn av aldersforskjellen. Samtidig som jeg forsøker å ikke stikke meg ut for mye. Forsøker heller ikke å briefe med at jeg tross alt har litt mer livskunnskap enn de fleste andre jeg studerer med. Men litt overrasket blir jeg over å se hvor dyktige dagens unge studenter er til å multitaske med laptop'en. Litt på Facebook, litt Nettavisen, bestille kino- eller togbilletter, eller svare mailer, før man er tilbake i forelesningsnotatet. Hvor bra og sammenhengende notater det blir av dette, er jeg usikker på. Samtidig er jeg imponert, for det stilles mange og reflekterte spørsmål i forelesningene, sier Christensen.


 UKAS STUDENT:

Navn: Lasse Christensen

Alder: 66

Utdanning: 
Artium språklinje, Stud.fag Treider, Fagkurs Markedsføring, Bedriftsøkonomisk kandidat BI, Diplom markedskommunikasjon, Institutt for Markedsføring (i dag en del av markedsføringsstudiet på BI).
 
Studiested:
 Institutt for statsvitenskap, Universitetet i Oslo. Studerer enkeltemner.

 



- Jeg sitter ganske mye på lesesalen, fordi jeg leser bedre der enn hjemme. Samtidig får jeg (nok en gang) også litt glede av "feelingen" forbundet med studentlivet. Og jeg er rimelig overrasket over hvor lite de andre reagerer på å se eldre mennesker i lokalene.



Hva skal du bruke studiet til? 

- Jeg har jo overhodet ikke noe ønske om å bli byråkrat. Dessuten er den delen av livet forbi. Men lesingen og forelesningene er en enorm berikelse. Jeg henter masse ny og spennende kunnskap. Som dessuten er relevant for samtiden og livet vi er en del av. Sist men ikke minst, holder jeg "knappen" aktiv. Det er veldig inspirerende og merke hvordan jeg skjerper meg både i lesingen og når jeg følger forelesningene. 

LES OGSÅ: Christian (24) brenner for sykepleierstudentene


En flue på veggen

Hva er det beste med å studere? 

Luksusfølelsen av å kunne studere og lese uten press. Slippe panikken for å ikke rekke over pensum og panikken for forestående eksamen. Ikke dermed sagt at jeg føler meg som overmenneske, langt i fra. Men jeg slipper prestasjonspresset, og jeg tror kanskje det gjør meg til en mer reflektert student. Ellers har jeg vel sagt før hvor stimulerende det er bare å bevege seg i området rundt Blindern. Supert å være en flue på veggen blant fremtidens dyktige samfunnsbyggere. 


Hva er det verste med å studere?

- Hadde jeg vært yngre, hadde jeg selvfølgelig nevnt presset, men som jeg sa tidligere, er jeg fullstendig fri for slikt. For meg er studentlivet kun priviligert luksus.
 
Du kan velge tre mennesker - levende eller døde til din kollokviegruppe, hvem velger du og hvorfor?
 
- Svar på et slikt spørsmål blir fort flosklete, men jeg er likevel nødt til å svare Arne Næss, Eva Joly og Kofi Annan eller Thomas Hylland-Eriksen. Alle mennesker som representerer helt andre livsførsler enn meg selv, men som virkelig setter eller har satt spor etter seg i hva de har gjennomført og hva de står for.


Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå.
 
- Tror det må bli "God natt Oslo" med Lillebjørn Nilsen. Ikke fordi jeg er så fan egentlig, men fordi jeg er innmari glad i denne byen og fordi vi nærmer oss den fineste tiden på året, hvor Oslo får lov til å være det beste stedet i verden. Vår og tidlig sommer. Med vin eller pils i parken.