(StudentTorget.no):

Navn: Magnus Giske Snipsøyr
Alder: 23 år
Studerer: Medisin ved Aarhus universitet

Aktuell: Nyvalgt leder for organisasjonen for norske studenter i utlandet (ANSA)

 

- Hvorfor ønsket du å bli landsleder for ANSA Danmark? 

- Hovedsakelig fordi jeg i snart et år har vært leder i ANSA Århus. Jeg kunne tenke meg å ta på meg et større ansvar innad i denne fantastiske organisasjonen, samt å prøve meg på lederrollen og det ansvar det medfølger. I tillegg følte jeg vel at vervet passet meg godt. 

 

- Hvilke utfordringer får det å kombinere studiehverdagen med å være landsleder?

- Det tar jo en hel del tid, så det er klart det er en utfordring. Man må være strukturert og målrettet, og kunne disponere tiden. Det er i tillegg spennende å involvere seg i noe som ikke har noe med selve studiet å gjøre, men samtidig gir verdifull erfaring for min fremtidige karrière.

 

- Hvilken nytte tror du at det å være landsleder i ANSA vil få for framtiden? 

 

 


NY LEDER: Magnus Giske Snipsøyr er medisinstudent og fersk leder i ANSA Danmark. 
 

- Generelt tror jeg at et slikt verv slår positivt ut. Som landsleder tar man på seg en god del ansvar, samtidig med at man utfordrer seg selv på helt nye måter. Personlig tror jeg det er fantastisk å senere kunne vise til at man har denne erfaringen i bagasjen. Man ivaretar både den faglige siden av organisasjonen, og samarbeider med medlemmene, de andre i landsstyret, lokallag, sentralstyret og andre landsstyrer. I tillegg skal vi også representere organisasjonen utad og være behjelpelige om noen skulle trenge det. 


- I siste ende tror jeg en arbeidsgiver ser på ledervervene som et bevis på at jeg blant annet er ansvarlig, strukturert og samarbeidsvillig – og ikke minst fungerer godt sammen med andre. Det er nok heller ikke negativt å ha erfaring med arbeidsoppdeling og delegering.

 

- Hvordan er det å være student i Danmark kontra Norge? Er det noen forskjell?

- Har egentlig aldri studert i Norge, med unntak av folkehøyskole i Valdres. Men jeg tror det på mange måter er mye av det samme. Dog er det jo en utfordring og en berikelse å komme ut, utfordre seg selv i et nytt land uten at man kjenner så mange i starten. Det er billigere å leve her, og det er et ubeskrivelig godt studentmiljø. Det ER dejligt at være norsk i Danmark – og når man går lei av danskene, har man alltid ANSA.

LES OGSÅ: Andreas er ny leder i Norsk studentorganisasjon

 

- Hva er det beste med å studere?

- Den sosiale delen er fantastisk. Faglig sett er det godt å komme sammen med så mange andre ambisiøse og dyktige studenter med mange felles interesser. Sammenlignet med arbeidslivet styrer man tiden mer på egen hånd. Derfor har man friere tøyler, så lenge man gjør det man skal gjøre.


- I tillegg har man så mange flotte studentarrangementer her i Danmark, som beriker hverdagen og gjør at man alltid har noe å arbeide frem imot.

 

- Hva er det verste med å studere?

- Eksamensperiodene er stressende og travle, men sånn er det jo for alle. Vi studenter er tross alt veldig privilegerte, så jeg skal ikke begynne å klage på noe. Jeg lærer alltid så utrolig mye i de hardeste periodene av studiet, så i siste ende er de bare positive.

LES OGSÅ: Andrine Hilton - satser for fullt på karate og studerer Sports management

 

- Hvilke utesteder pleier du vanligvis å besøke når du er på byen?

- Veldig varierende, men Kupè, Train og Bernhardt er vel de jeg har besøkt mest her i Aarhus.

 

- Du kan velge tre mennesker - levende eller døde til din kollokviegruppe, hvem velger du og hvorfor?

- Jeg har aldri vært noen stor fan av å arbeide i en kollokviegruppe, og tror jeg er best til selvstudie. Tror jeg ville tatt med noen forskjellige individer så man fikk et spennende avbrekk fra bøkene. Kanskje ikke de mest medisinsk faglige, men satser på det ville fungert ved siden av dyktige undervisere:


Steven Gerrard – så kunne vi snakket om Liverpool og fotball generelt.

LES OGSÅ: Ida Marlene Henriksen er leder i Norsk Start

Jonas Gahr Støre – utrolig dyktig og innflytelsesrik person som jeg tror det vil være spennende å ha med.

Megan Fox – der er jo ingen grunn til å ikke ville ha med henne. Og om Jonas, Stevie G og jeg blir lei av hverandre, vil vi uansett møte opp for å se Megan.