Denne uka møter vi studenten Amanda Buer. Hun driver profesjonelt med klatring, og tok blant annet sølv i Norgescup nå i vår. Hun studerer i tillegg bachelor i psykologi ved UiO. Vi har snakket med henne om motivasjon, studier og hva som ellers foregår i livet hennes.  

 

Ukas student

Navn: Amanda Buer

Alder: 19

Studerer: Bachelor i Psykologi

Aktuell som: Profesjonell klatrer

 

Klatret hele livet

– Jeg har på en måte klatret hele livet. Det startet tidlig med at jeg klatret mye i trær, som mange andre barn, men etterhvert syntes mamma trærne begynte å bli litt høye, og ønsket litt mer sikkerhet. Dette førte til at vi begynte med uteklatring, og når det ble for kaldt tok hun meg med på klatresenter.

Hun forteller videre at det er noe helt spesielt ved klatrekulturen, da spesielt samholdet. 

– Det er en individuell idrett, men man føler seg likevel ikke alene. Jeg har fått veldig mange gode venner gjennom klatring. Vi motiverer hverandre, snakker hverandre gjennom de forskjellige rutene og det føles nesten ut som en lagidrett selv om det ikke er det. 

 

 

 Krevende studie

Selv om psykologi er et krevende og veldig teoretisk studie, forteller Amanda at hun trives godt. 

– Jeg syns det er kjempespennende. Jeg er i tillegg veldig glad i å lese, så det kommer godt med. 

Amanda er i sitt første år på bacheloren, og forteller at det kan være vanskelig å kombinere studiet med idretten. 

– Av og til blir det vanskelig med tid til å lese alt. For meg hjelper det å fokusere på det som er viktig til eksamen. Det å gjøre gamle eksamensoppgaver lærer jeg også mye av. 


 

Se hele intervjuet i toppen av saken. 

LES OGSÅ: Lea Alstad er Ukas Student - kunstner og initiativtaker bak Sunshine kollektiv

 

Har du tips til neste Ukas student? 

Har du tips til hvem vi bør invitere til en sofaprat som Ukas student?

Vi ønsker å møte studenter som har spennende historier, som har skapt noe, tatt ansvar og engasjert seg i en viktig sak, gått veier for studenter eller som har andre spennende, viktige, inspirerende eller morsomme historier som er verdt å dele!