Ukas student er Maika Marie Godal Dam. I april i år ble hun valgt til leder av NSO. Studenten med denne rollen blir omtalt som Norges mektigste, og Maika representerer nå over 250.000 studenter. 

Ukas student

Navn: Maika Marie Godal Dam 
Alder:
25
Studerer:
Master i statsvitenskap ved UiO
Aktuell som:
Leder av Norsk studentorganisasjon (NSO)

 

 
Tidlig interessert i politikk

Maika fant tidlig ut at hun hadde en interesse for politikk. Hun forteller at interessen startet da hun ble med i ungdomsrådet i sin bydel. 

– Vi jobbet med å påvirke de som bestemte i vår bydel. Flere søppelkasser, fortau på skoleveien og diverse andre saker var det jeg jobbet med da. Min kjærlighet for politikk begynte der, og jeg bestemte meg for å fortsette i samme retning. 

Ved Universitetet i Bergen tok Maika en utdanning i sammenliknende politikk.

– Etter det har jeg jobbet med studentpolitikk i Oslo, og nå nasjonalt.

Maika har kommet inn på master i statsvitenskap ved UiO, men har søkt om permisjon for å være studentleder. 

 

Musikk betyr mye

Ukas student fikk før intervjuet beskjed om å ta med en ting som beskrev henne eller hadde betydning for hennes liv. Maika tok med sin første LP-plate. 

– Jeg har kjøpt veldig mange plater siden da. Jeg er veldig glad i å høre på musikk, og da spesielt musikk jeg aldri har hørt før.

 Denne platen, Downtown disco, var den første jeg kjøpte, og jeg har tatt den med fordi musikk er veldig viktig for meg. Det gir meg mye ro og glede, og jeg liker å kjenne på de mange følelsene man kan få av å høre på musikk. 


 

Representerer over 250 000 studenter 

Norsk Studentorganisasjon er en politisk interesseorganisasjon som utelukkende jobber for studentenes interesser. Da Maika bestemte seg for at hun ville stille som kandidat for lederrollen i NSO, måtte hun gjennom flere prosesser. 

– Man søker jobb på en veldig spesiell måte. Man må stå foran et landsmøte og fortelle hva man er god til, hvilke satsinger man har, ambisjoner osv.

– Det å gå til et jobbintervju foran 250 mennesker er en veldig spesiell følelse, men også veldig fint, fordi når man da blir valgt vet man at man har en kjempestor bevegelse bak seg.

– Det å vite at man kan si at man snakker for en kvart million mennesker er noe av grunnen til at jeg valgte å stille.

LES OGSÅ: Ukas student: David Tahara er president for FN-studentene Norge

 

Har du tips til neste ukas student?

 Har du tips til hvem vi bør invitere til et intervju hos oss? Vi ønsker å møte studenter som har en spennende historie, som har skapt noe, driver med noe litt annerledes eller som engasjerer seg i en viktig sak som er verdt å dele!

Send oss en DM på instagram på studenttorget.no, eller på mail til victoria@studenttorget.no