Vervekampanjer og John Travolta

 “I’d like to start a religion. That’s
 where the money is.”
 - L. Ron Hubbard. Science fiction forfatter og grunnlegger av
 Scientologikirken

 

 

 Tom Cruise ble psykotisk da han
 gjennomgikk de såkalte
 Auditeringstimene i Scientologikirken.

 

 

Nylig gikk kritikere av scientologikirken ut i Aftenposten og advarte unge mot det de mener er en fordekt vervekampanje i regi av kirken. Scientologikirken har trykket opp 70 000 brosjyrer om farene ved narkotika, og disse er nå i ferd med å deles ut til ungdom i Oslo. Hovedsakelig består brosjyren av standard medisinsk informasjon om narkotika, mens de siste sidene består av reklame for scientologikirken.

Det er ikke første gangen scientologikirken har møtt anklager om skjulte vervekampanjer.

For noen år siden kom filmen ”Battlefield Earth” ut på kino. John Travolta spilte hovedrollen. Filmen er basert på en novelle av Scientologikirkens grunnlegger; L. Ron Hubbard. I etterkant av filmen ble Scientologikirken anklaget for å ha plassert underbevisste beskjeder i filmen i den hensikt å verve nye medlemmer.

Kjendiser som Tom Cruise, John Travolta og Kirstey Elfman har bidratt til å gjøre scientologikirken kjent for verden. Men ifølge kritikerne er scientologi alt annet enn glamorøst. Denne artikkelen gir deg et annet bilde av scentologikirken, bildet som ifølge kritikerne er den virkelige sannheten om sekten.


Hva er scientologi og hvor kommer det fra?

Skaperen av scientologikirken var en mann ved navn Lafayette Ron Hubbard. Han var science fiction-forfatter. I 1950 publiserte han en bok som het ”Dianetikk: Den moderne vitenskap om mental sunnhet.” Dianetikk er en form for regresjonsterapi. Hubbard videreutviklet teknikkene fra dianetikken og kalte det Scientologi. Angivelig skal han ha betegnet scientologien som religion utelukkende av skattemessige årsaker.


Lafayette Ron Hubbard, ble født i Tilden, Nebraska, i 1911. Fra 1930-1932 studerte han til sivilingeniør ved George Washington University i Washington. Her fikk han svært dårlige resultater. Dette er noen av få dokumenterte opplysninger om mannen. Scientologikirken, på sin side, har kommet med mange fantasifulle biografier om Hubbard gjennom årenes løp. Blant annet har de hevdet at Hubbard var trent som atomfysiker, at han har publisert bortimot 14 filmer, og at han brukte 11 år av sitt liv på å studere dianetikk. Dette er senere bevist at er løgn.

“The only way you can control people is to lie to them”  
- L. Ron Hubbard.

I senere tid har det vist seg at Hubbard var en svært fantasifull løgner med koblinger til satanisten Aleister Crowley..

LES OGSÅ: Bli smartere av mer sex


Scientologiens hemmelige lære

Hvordan verver scientologer nye medlemmer? En velkjent metode er denne; scientologene plukker opp nysgjerrige mennesker på gaten og tilbyr dem tilsynelatende uskyldige personlighetstester. Disse testene består av et par hundre spørsmål, og konklusjonen er alltid (med mindre du har med deg fasiten på alle spørsmålene) at du har en eller flere defekter ved personligheten din. Scientologene tilbyr selvsagt dyre kurs som kan løse disse problemene. De øverste av disse kursene kursene kalles ”Operating Thetan” eller ”OT,” og består av åtte nivåer. Den samlede prisen på alle disse kursene ligger i dag på mellom $300 000 - $ 500 000 US. dollar. I hvert nivå får man tilgang til nye hemmelige dokumenter. Disse dokumentene kalles ”OT-levels” eller ”NOTs” avhengig av hemmelighetsgrad. Takket være avhoppere fra scientologikirken er disse dokumentene nå tilgjengelige på internett. I OT nummer III (tre), for eksempel, får scientologer innblikk i en slags skapelsesberetning. Noe av den gjengis her:


For 75 millioner år siden var det overbefolkning i en galaktisk føderasjon. Den onde keiseren Xenu bestemte seg for å løse dette problemet ved å fange befolkningen i elektriske nett, injisere gift i dem, og fryse dem ned i isblokker. Disse isblokkene ble fraktet med romskip til jorden og dumpet i forskjellige vulkaner, blant annet på Hawaii og Kanariøyene (At disse øygruppene ikke eksisterte på den for 75 millioner år siden er visstnok irrelevant!) Vulkanene ble sprengt i filler med hydrogenbomber. Befolkningen døde, men sjelene deres (også kalt Thetans) forlot de døde kroppene i live. Den onde Xenu fanget disse sjelene og indoktrinerte dem ved å vise filmer på gigantiske kinoanlegg. Milliardene med sjeler (thetans) klumpet seg deretter sammen i de få kroppene på jorda.

I dag er vi alle fylt med slike sjeler, mener scientologene. Målet er å bli ”clear” fra disse sjelene/åndene. Mot svært dyre kursavgifter er det dette scientologene vil hjelpe oss med.

“There is no more ethical group than ourselves”      
- L. Ron Hubbard.Dianetikk og hjernevasking

Hvordan kan normale mennesker som deg og meg overbevises av slikt vrøvl, tenker du kanskje? Dette spørsmålet har forskere prøvd å finne ut av helt siden 50-tallet. Svaret er langt på vei; hjernevasking. Det er her begrepet ”dianetikk” kommer inn i bildet.

” Vi vet nå mer om psykiatri enn psykiaterne. Vi kan hjernevaske raskere enn russerne”
- L. Ron Hubbard.

Dianetisk praksis foregår mellom en ”pasient” og en såkalt ”auditor.” Pasienten presses til å gjenkalle og fortelle om alle pinlige og smertefulle opplevelser tidligere i livet. Personen som skal auditeres holder i to blikkbokser tilkoblet ”E-meteret.” Et E-meter er en primitiv form for løgndetektor. Auditoren skriver møysommelig ned alle opplysninger som kommer fram under disse samtalene. Pinlig informasjon som kommer fram under auditering, for eksempel kriminell aktivitet, problemer i familien eller liknende, tas vare på av scientologikirken. Dersom et medlem senere ønsker å hoppe av fra sekten, trues personen gjerne med at informasjon som har kommet fram under auditering, vil offentliggjøres. Det skal også nevnes at auditering bidrar til å forstyrre folks virkelighetsoppfatning. Tom Cruise, for eksempel, ble psykotisk da han gjennomgikk dette.Ønsker du å vite mer?

Kritiske sider:  www.xenu.net
http://fri-norge.org/
 
Den offisielle internettsiden til scientologikirken i Norge:
http://www.scientology-oslo.org/

Boka ”Religion til salgs” av John Einar Sandvand.